Preview: 12. Los Angeles Kings

19. 09. 2016, 18:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tým Králů z města andělů vládl v první polovině desátých let a získal dva Stanley Cupy. Nyní se zdá, že se jejich mistrovský tým pomalu rozpadá.

Los Angeles Kings si museli na svůj první triumf v play off počkat dlouhých 45 let od svého vstupu do NHL. Přitom již roku 1993 byli ve finále. Na lavičce tehdy stál Barry Melrose a na ledě se proháněl Wayne Gretzky. Sérii měli lépe rozehranou Kings. Poté však přišel podraz ze strany Montréalu, kteří si zjistili, že má jeden z hráčů soupeře nepovoleně zahnutou hokejku a nechali jí u sudích přeměřit. Ti jim dali za pravdu, Kings dostali dvě minuty za špatnou výbavu a Habs díky ní zápas i celou sérii strhli na svou stranu. Celek z Kalifornie si musel počkat dalších 19 let, kdy ve finále přehráli New Jersey Devils a svůj triumf o dva roky déle zopakovali proti Rangers. Od těchto momentů uběhlo již přes dva roky a zdá se, že nastává jejich úpadek. Je však situace tak černá, jak na první pohled vypadá?

#TEAMGPWLOTLPTSGF:GAOTSOU/OHOMEROAD
12.LAK Los Angeles Kings8248286102225:19514-62-354-2826-12-322-16-3

Jonathan Quick
JONATHAN QUICK LAK
Brankář
Základní část 2015/16
Statistiky: 40-23-5
GAA: 2.22 | SV: 91.80%
Kings dosáhli na 102 bodů a obsadili druhé místo v Tichomořské divizi, v závěsu za svým rivalem z Anaheimu. V play off se opakovalo první kolo roku 2014, tentokráte však bylo silnější San Jose a Los Angeles se tak se svou snahou o výhru třetího poháru v historii klubu rozloučilo velmi rychle.

Týmové bodování vyhrál Anže Kopitar se 74 body, druhou příčku obsadil s dvanáctibodovou ztrátou Jeff Carter a bronz bral třicetigólový střelec Tyler Toffoli (31+27). Nejproduktivnějším zadákem se již tradičně stal Drew Doughty, vítěz James Norris Trophy za ročník 2015-16.

V bráně Kings stál opět neohrozitelný Johnatan Quick, který pochytal 91,8% všech střeleckých pokusů soupeřů a vychytal 40 vítězství, za což si zasloužil nominaci na Vezina Trophy.


PŘÍCHODY A ODCHODY:

Tým přišel o Jhonase Enrotha, kterého nahradí na postu jedničky týmu Jeff Zatkoff, čerství vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem Penguins. S Edmontonem bude po ročním působení u Kings hrát Milan Lucic, nahradit by ho měl z Miami přicházející Teddy Purcell. Tým podepsal volného hráče Paula Bissonnetta, který je známí ze svého působení u Yotes. Z týmu odešeli též forvard Kris Versteeg a bek Luke Schenn. Do obrany za něj přichází z Washingtonu Michael Latta.

SEZÓNA 2016/17:

Kings získali několik zajímavých jmen a o několik přišli. Tudíž sice neposílili, avšak ani neoslabili. Odešel bojovník Lucic a nahradí ho zkušený Teddy Purcell, který má potenciál dosáhnout na 50 bodů v sezoně. Obranný val vyztuží defenzivní pětadvacetiletý bek Michael Latta.

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST:

Anze Kopitar
ANZE KOPITAR LAK
Centr
Základní část 2015/16
GP: 81 | G: 25 | A: 49 | Body: 74
Střely: 177 | +/-: 34
Je hvězdou ligy a nejlepší slovinský hokejista v historii této malé země v Evropě. Nyní Anže Kopitar dostal na dres kapitánské „C“ a převzal tak po Dustinu Brownovi důležitou roli vůdce kabiny. Byl též jmenován kapitánem tým Evropy na World Cupu 2016, což jen dokazuje, že je pro tento post vhodný. Jak se mu v nové funkci povede? Zhostí se jí dobře a dovede svůj tým dalekou vyřazovacích bojích?



TIP NA UMÍSTĚNÍ:

Kings do play off postoupí, ale lze vydrží maximálně do druhého kola.