St. Louis a Columbus dnes zahájí přípravné zápasy

25. 09. 2016, 15:55 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přípravné zápasy NHL začínají dnes v sedm hodin večer dvojzápasem mezi St. Louis Blues a Columbus Blue Jackets. Duel v St. Louis bude zahájen ve stejný čas jako druhý semifinálový zápas World Cupu mezi Švédskem a výběrem Evropy. Druhý ze soubojů se odehraje o šest hodin později v Ohiu.


STL St. Louis Blues (0-0-0) - CBJ Columbus Blue Jackets (0-0-0) [19:00]

CBJ Columbus Blue Jackets (0-0-0) - STL St. Louis Blues (0-0-0) [01:00]


Do hry zasáhne trojka letošního draftu Pierre-Luc Dubois (za Modrokabátníky) a ve stejném dresu by měl nastoupit též rodák z Českých Budějovic Lukáš Sedlák, který minulou sezonu táhl farmu Jackets až k mistrovskému titulu. Nyní dostává šanci dostat se z Clevelandu do "áčka". Kapitán národního týmu juniorů z roku 2013 by v případě úspěchu naskočil do NHL poprvé ve své kariéře. O znovunastartování své pouti v NHL se pokusí Sam Gagner.

V barvách St. Louis se na domácím ledu představí mladíci jako Robby Fabbri, ale též veteráni a zkušení hráči (například Ryan Reaves či Scottie Upshall). Do Columbusu poté s nadějí, že ještě dostanou příležitost v nejvyšší lize světa, cestují veteráni jako Kyle Brodziak či Robert Bortuzzo. Na ledě Nation Wide Arena se ale představí i mladý tvrdě hrající bek Joel Edmundson či další Čech, devatenáctiletý centr Adam Musil.