Stá sezona NHL začíná dnes v noci čtyřmi souboji rivalů

12. 10. 2016, 18:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešním dnem začíná jubilejní stá sezona NHL 2016/17 a první hrací den svede dohromady čtyři týmy, které se nemají navzájem v lásce. Dnešní noc tak slibuje několik atraktivních soubojů. Pojďme se na ně společně podívat.

OTT OTTAWA (0-0-0) - TOR TORONTO (0-0-0)

Jedička posledního draftu Auston Matthews si odbude svou premiéru na ledě Canadien Tire Center, kde se ostaví proti domácí Ottawě Senators. Souboj dvou kanadských celků začíná v 1 hodinu po půlnoci SELČ a Matthews v dresu hostů z Toronta bude jeho hlavní postavou. Podaří se mu napodobit Maria Lemieuxe, který vstřelil gól ze své první střely v premiérovém střídání? Nebo si bude muset na svou trefu číslo jedna ještě počkat? V jeho stažení se mu bude pokoušet zabránit gólman Senátorů Craig Andersson, za Maple Leafs odchytá první zápas po výměně z Anaheimu Frederik Andersen.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CHI CHICAGO (0-0-0) - STL ST LOUIS (0-0-0)

Souboj dvou dalších nesmiřitelných soupeřů svede dohromady Chicago Blackhawks a St. Louis Blues, kteří se potkali i v posledním play off. Vítězně z něj vyšel po sedmi zápasech celek Blues a Indiáni se jistě mají za co pomstít. Jak Hawks, tak Blues jsou silné celky s vyhlídkami na nejvyšší mety. Parta kolem Patricka Kanea, Jonathana Toewse či Artemi Panarina se postaví ve své United Center proti týmu Vladimira Tarasenka či Alexe Pietriangela, jež "zdědil" kapitánské „C“ po Davidu Backesovi, který bude nově hrát v dresu Bostonu. Corey Crawford svede souboj maskovaných mužů s Jakem Allenem, který má po odchodu Briana Elliotta do Calgary v týmu roli jasné jedničky.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

EDM EDMONTON (0-0-0) - CGY CALGARY (0-0-0)

Bitva o Albertu se opět rozhoří, a to rovnou v prvním hracím dnu sezony. Do zbrusu nové haly Oilers zavítá rival z Calgary. Domácí vedení novým kapitánem McDavidem se postaví partě kolem talentů Gaudreaua a Monahana. Zároveň se bude jednat o premiéru Briana Elliotta v barvách Plamenů, kteří si ho pořídili po odchodu Hillera jako svou novou jedničku. Svede tak gólmanský minisouboj s Camem Talbotem, který bude stát na druhé straně barikády. Oba týmy mají letos ambice na zlepšení svých bodových zisků oproti minulému ročníku a oba jistě budou chtít vykročit do základní části výhrou.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

SJS SAN JOSE (0-0-0) - LAK LOS ANGELES (0-0-0)

San Jose Sharks a Los Angeles Kings jsou dva nesmířitelní soci, oba sídlící v Kalifornii. Za poslední tři sezony na sebe narazili dvakrát v prvním kole vyřazovacích bojů. Roku 2014 otočili Králové nepříznivý stav 0:3 na svou stranu a nakonec vyhráli Stanley Cup, v minulém ročníku to byli Žraloci, kteří svého rivala přehráli a dostali se do finále. Nyní proti sobě zahajují sezonu 2016/17. Nově se jako kapitán představí Slovinec Anže Kopitar, v barvách Saj Jose vstoupí do druhé sezony v této roli Joe Pavelski. V klecích poté budou stát bývalí parťáci Jonathan Quick (Kings) a Martin Jones (Sharks). Oba patří na ligovou špici a úspěch jejich celků bude stát a padat s výkony obou dvou.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.