Heritage Classic napíše čtvrtý díl

23. 10. 2016, 18:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zápasy pod hlavičkou Heritage Classic, hrané výlučně týmy z Kanady, jsou určitou protiváhou známější Winter Classic. První z těchto duelů se konal již roku 2003 a Edmonton Oilers, pořadatel této akce, tak uskutečnili první ligový zápas pod otevřeným nebem. Na tento mač si pozvali Montréal Canadiens, který nakonec na ledě soupeře vyhrál v poměru 4:3 a domů do provincie Quebec si odvezl oba body. Na další klání v rámci Heritage Classic si museli fanoušci počkat až do roku 2011, v němž se opět představili hráči Habs, tentokráte na ledě Calgary Flames. Ti si však oproti Oilers nenechali na domácí půdě body vzít a slavili hladké vítězství 4:0. Poslední dosud hraný zápas se uskutečnil roku 2014 mezi Ottawou Senators a Vancouver Canucks. Úspěšnější byla organizace z hlavního města a svého soka přehrála 4:2. Dnes se od 21 hodin SELČ utkají Edmonton Oilers, kteří přijedou na led Winnipegu Jets.

WPG EDM Souboj McDavida s Lainem

Nejsledovanější dvojicí na ledě bude kapitán Edmontonu Connor McDavid a nováček v dresu Tryskáčů Patrik Laine. První jmenovaný byl vyhlášen nejlepším hráčem úvodního ligového týdne a aktuálně má na svém kontě osm bodů (4+4) za pět odehraných zápasů. Mladý Fin zažívá mezi mantinely Národní ligy svou premiéru a nevede si vůbec špatně. Během čtyř odehraných duelů stihl vstřelit hattrick (proti Torontu) a posbíral během čtyř mačů celkem pět bodů (4+1).

EDM Více se daří Oilers

Sezona je zatím na začátku a nelze tak určit, jak který tým skončí. Pravdou však zůstává, že se v dosavadních zápasech více daří celku z Alberty. Ten se nachází s osmi body a skóre 20:16 na druhém místě Tichomořské divize, zatímco Winnipeg je v Centrální divizi na předposledním místě.

Tip redakce: WPG 3-4 EDM