Favorit na Stanley Cup? Predators se zatím trápí

28. 10. 2016, 14:50 » Analýzy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Každý rok se před začátkem nového ročníku objevují různé predikce, kdo tentokrát zvedne nad hlavu Stanley Cup, zda to bude zase Chicago nebo Los Angeles, nebo se se objeví úplně někdo jiný. A právě před začátkem sezóny 2016/17 přišla společnost EA Sports se simulací ve své hře NHL 17, že do finále by se měli probojovat hokejisté Nashvillu a Montrealu. Ano, stále je brzy hodnotit šance obou týmů uspět v případném play off, ale zatímco Canadiens se na začátku ročníku daří, tak Predators, kteří měli podle simulace vyhrát i celou základní část, svými výkony zatím příliš nepřesvědčují.

Letní akvizice P.K. Subbana (i když na druhou stranu zase odchod Shea Webera), posila získaná ještě během loňského ročníku v podobě Ryana Johansena a celková skladba týmu Predátorů měly udělat ze svěřenců kouče Petera Lavioletta jednoho z favoritů na zisk Stanleyova Poháru. Ještě jednou připomínáme, že za sebou nemáme pořádně ani desetinu soutěže, ale často špatný start může celý ročník velmi ovlivnit. Někdy to ale roli příliš nehraje, jen vzpomeňme na loňský případ Pittsburghu.

V Nashvillu už teď musí doufat, že tým předvede něco podobného. Máme za sebou totiž sedm zápasů, ve kterých Predators vyhráli pouze dvakrát, a i když naposledy vydolovali proti Los Angeles (2:3 PP) aspoň bod, stále mají na kontě nepříznivou bilanci 2-4-1. Strašákem navíc stále je středeční vysoká porážka 1:6 od Anaheimu. S výkonem svého mužstva proti Ducks rozhodně nemohl být spokojen trenér Laviolette.

„Obecně řečeno, musíme být pro ostatní těžším soupeřem. Hra 5 na 5 nebyla špatná, ale nebyla ani skvělá. Speciální týmy dnes posunuly zápas pro nás špatným směrem, žádný tým si nemůže dovolit dostat gól ve vlastní přesilovce a v oslabení. Musíme se zlepšit, aby bylo těžší proti nám hrát, musíme bránit našeho brankáře a lépe bránit v našem pásmu. Dovolili jsme jim příliš mnoho šancí,“ zhodnotil jednapadesátiletý kouč pro oficiální ligový server NHL.com.

Defenzivní hra Predators se příliš nezlepšila ani v zápase proti Kings. Domácí Kings vyslali na Pekku Rinneho 45 střel, z čehož třikrát skórovali. Jeden gól dali z přesilovky, Preds ale na druhou stranu jednu branku vstřelili při vlastním oslabení. Tak či onak, Predators zase prohráli a momentálně jsou na předposledním místě Západní konference. Další zápas je čeká v sobotu v San Jose.