Crosbyho Pittsburgh vyrukuje na oblíbené Islanders, LA hostí derby

30. 11. 2016, 21:10 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes jsou na programu NHL tři zápasy, mezi nimi se můžeme těšit na další kanadské derby, které jsme pro vás rozebrali podrobněji v našem dnešním preview. Kromě toho nás ale čekají další dva atraktivní zápasy, které navíc vysílá v přímém přenosu Nova Sport 1 - Pittsburgh proti Islanders - a Nova Sport 2 - Los Angeles pak hostí San Jose.

CGY CALGARY (10-13-2) - TOR TORONTO (10-8-4)

Těžká listopadová série Calgary, během které hráči odehráli 11 zápasů na ledě soupeřů, skončila duelem v Brooklynu proti Islanders. Flames ho sice prohráli v prodloužení, ale celkově jsou se skončeným šestizápasovým tripem spokojeni. Z možných dvanácti bodů z utkání proti týmům čistě z Východní konference si vezou domů sedm. „Vypadá to, že na venkovních kluzištích hrajeme trochu odvážněji, trochu méně riskujeme a naše hra je jednodušší,“ říká o dobrých výkonech venku trenér Glen Gulutzan a dodává: „a myslím si, že to nám a naší hře prospívá.“ Zatímco jejich dosažené výsledky v domácím prostředí 3-7-0 nejsou vůbec dobré, během uplynulého měsíce si ve venkovních zápasech napravili reputaci a dosáhli už venku na 15 bodů (7-6-1) z jejich celkových 22. Na to, že mají Flames odehráno už 22 utkání, se v týmu neobjevil ještě žádný střelec, který by dokázal vstřelit branku v několika utkáních v řadě. Nejlepší střelci mají na kontě pouhých šest branek a jsou to Sean Monahan, Michael Frolík a nováček Matthew Tkachuk, který je i nejtrestanějším hráčem Calgary. Brankář Brian Elliot v New Yorku předvedl velmi dobrý výkon, přesto to na vítězství nestačilo. Oba gólmani se v základní sestavě celkem pravidelně střídají, dnes by tedy měl nastoupit od začátku Chad Johnson, který byl u sedmi výher týmu z letošních deseti a ve dvanácti startech povolil soupeřům pouze 27 branek, lépe je na tom mezi brankáři se stejným počtem startů jen Jimmy Howard z Detroitu (19).

Toronto v noci zvládlo těžkou odvetu na ledě v Edmontonu. První střetnutí se odehrálo na začátku listopadu v Torontu a Nazemu Kadrimu se podařilo z ledu vymazat hvězdu Oilers Connora McDavida, v zápase se od něho nehnul a nedal mu ani kousek prostoru. Naopak sám vstřelil dva góly a McDavid si ze zápasu odnesl jen dva minusové body. Včera už se ho Maple Leafs ubránit nepodařilo, McDavid zaznamenal 1+1, přesto si vezou dva body za výhru 4:2. Auston Matthews je po slabším období opět ve formě, v posledních třech zápase dal čtyři branky a tým z nich má pět bodů. K zápasu řekl: „Měli jsme určitý plán a dokázali jsme se ho držet celý zápas, to je věc, která se ne vždy daří. Oilers mají hodně rychlou sestavu, museli jsme se snažit je zpomalovat a v tom jsme odvedli opravdu dobrou práci.“ Rychlostně se prosadil i v tomto zápase Nazem Kadri, který vstřelil branku z protiútoku a zvýšil v tu chvíli na 3:1. Kadri si sám pochvaloval zápas: „Proti nejlepším hráčům hraju moc rád, dokáže mě to vyhecovat a myslím si, že potom podávám nejlepší výkony. Na začátku tripu se nám zápas povedl a to potřebujeme.“ Hráče čekají ještě dvě utkání na ledě soupeřů, ovšem během celého tripu neopustí západ Kanady, po Calgary pocestují ještě do Vancouveru. Frederik Andersen je stálice v bráně Toronta, gólmanská dvojka Jhonas Enroth ještě tým nedovedl v pěti zápasech ani k jednomu vítězství.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NYI NY ISLANDERS (7-10-4) - PIT PITTSBURGH (13-6-3)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

LAK LOS ANGELES (12-9-1) - SJS SAN JOSE (13-9-1)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autor: Milan Nečas