Trápící se Washington hostí Buffalo, na Východě se hraje o důležité body

05. 12. 2016, 21:35 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes se zaměříme na duel dvou týmů, které už nutně potřebují začít pravidelně vítězit. Washington se při aktuální sérii porážek propadá tabulkou Východní konference, Buffalo zase po nedobrém začátku sezóny potřebuje sbírat body a pokusit se dotáhnout na play off. Zrovna Capitals drží momentálně poslední postupové místo, a přestože mají spolu s Columbusem na Východě nejméně odehraných zápasů, nemohou si už dovolit ztrácet. Na programu jsou ale i další tři zápasy, Nova Sport 1 bude vysílat utkání mezi Pittsburghem a Ottawou, Nova Sport 2 pak v přímém přenosu uvede střetnutí Caps se Sabres.

BOS BOSTON (14-10-1) - FLA FLORIDA (12-11-2)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

PIT PITTSBURGH (15-7-3) - OTT OTTAWA (15-8-2)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

WSH WASHINGTON (13-7-3) - BUF BUFFALO (9-10-5)

Hráči Washingtonu už tři utkání v řadě nevyhráli, mají z nich jeden bod za prohru v prodloužení na ledě Lightning a dali jen tři góly. V posledních sedmi zápasech jen jednou dokázali skórovat víc než třikrát. Kapitán domácích Alexander Ovečkin vede mezi střelci týmu. Od zápasu proti St.Louis, ve kterém dal tři branky, ale vychází střelecky naprázdno a získal jen dva body. Capitals se ovšem mohou spolehnout na gólový přínos od dalších ofenzivních hráčů. T.J. Oshie, Marcus Johansson a Niklas Backstrom se spolu s Ovečkinem postarali o 36 gólů Washingtonu z celkových 58. To je celých 62 procent všech gólů.

Od návratu Jacka Eichela do sestavy Sabres nastříleli deset branek ve třech zápasech a ukázalo se, jak je tento hráč pro Buffalo důležitý. Zatímco bez Eichela v týmu vstřelili víc než tři góly jen dvakrát v 21 zápasech, s ním hned v prvních dvou startech dali devět branek. V posledním utkání je ale udržel na uzdě dobře bránící Boston, s Tuukkou Raskem v bráně, který pochytal 35 střel domácích. Sabres nemohou počítat do hry s obráncem Joshem Gorgesem, který bude mimo hru vinou zranění nohy. Namísto něj byl z juniorky povolán teprve devatenáctiletý Brendan Guhle. Další příjemná zpráva je, že v nejbližších dnech se do hry vrátí i Dmitry Kulikov, který absentuje už jedenáct zápasů.

Capitals nemají nijak skvělou ani hru v početní výhodě, Niklas Backstrom proměnil proti Tampě první po čtrnácti pokusech. V procentuálním vyjádření se pohybují na spodku ligy s 14.5 % proměněných. To přesilovka Sabres je jejich silnou stránkou, v této disciplíně patří mezi nejlepší týmy soutěže, dokázali proměnit 22.5 % přesilových her. Naopak hra v oslabení je v jejich podání tragédie, jedná se o nejhorší tým v početní nevýhodě ve Východní konferenci.

První střetnutí těchto dvou týmů 25. listopadu skončilo výhrou domácího Washingtonu 3:1. Hráči hostujícího Buffala, tehdy ještě bez Jacka Eichela, kladli domácím tuhý odpor, který zlomil až čtyři minuty před koncem zápasu trefou v přesilovce Brett Connolly. V současné chvíli je tedy Buffalo, zdá se, v trochu lepší formě. Pokud se jim nepodaří na druhý pokus porazit Capitals na jejich ledě, budou k tomu mít další možnost hned v noci z pátku na sobotu, kdy se setkají v Buffalu.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CBJ COLUMBUS (14-5-4) - ARI ARIZONA (8-11-4)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autor: Milan Nečas