Philadelphia útočí na desátou výhru v řadě, Pittsburgh na sedmou

14. 12. 2016, 18:42 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poté, co nám NHL včera nabídla hned 10 zápasů, nás dnes čeká dávka čtyř zajímavých duelů, z nichž hned dva bude v přímém přenosu vysílat Nova Sport 1, respektive Nova Sport 2. První zmiňovaný kanál nabídne od 1:30 střetnutí mezi Bostonem a Pittsburghem, který se bude snažit o sedmou výhru v řadě, Nova Sport 2 pak bude od 4:00 vysílat zápas Colorada s rozjetou Philadelphií, jež útočí dokonce na desáté vítězství za sebou. Právě na tento zápas jsme se rovněž zaměřili v našem preview!

OTT OTTAWA (16-11-2) - SJS SAN JOSE (17-11-1)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

PIT PITTSBURGH (19-7-3) - BOS BOSTON (16-12-2)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CGY CALGARY (16-13-2) - TBL TAMPA BAY (14-13-2)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

COL COLORADO (11-15-1) - PHI PHILADELPHIA (18-10-3)

Colorado se letos stalo teprve druhým týmem NHL, který povolil soupeřům nastřílet v jednom utkání deset branek. V Montrealu hráči Avalanche o víkendu prohráli 1:10. Tím druhým týmem je právě organizace Canadiens. Ti na začátku října, po sérii osmi výher, padli dokonce 0:10 na ledě Blue Jackets. Hned den poté musel brankář Semyon Varlamov čelit 52 střelám, které na něho vyslali hráči Toronta. V této sezóně byl jen gólman Arizony Mike Smith vystaven většímu náporu, a to opět od protivníků z týmu Columbusu. Ti na něho vypálili dokonce absurdních 60 ran.

Trenér Avalanche, Jared Bednar, dokázal motivovat své svěřence po vysoké porážce k výbornému výkonu v Air Canada Centre a Colorado zvládlo ubránit útok domácích a zvítězit 3:1. Hráči se teď vrátí na domácí led po venkovním tripu. Ze čtyř zápasů si vezou čtyři body, a když pomineme tragický výkon v Montrealu, odehráli ho slušně. Zejména cenná je výhra z Bostonu, dokonce sahali po bodech i v Nashvillu. To je ovšem jen slabá náhrada za předchozích pět domácích zápasů, které všechny prohráli. Dnes se tedy opět představí na vlastním ledě a navštíví je soupeř v současnosti možná nejtěžší, a to rozjetí Flyers.

Hráči Philadelphie drží momentálně nejdelší letošní vítěznou sérii, když dokázali vyhrát v řadě už devětkrát, což se jim naposledy podařilo v sezóně 1994/95. Poslední zápas vyhráli na ledě Red Wings 1:0 v prodloužení. To bylo poslední utkání jejich náročného programu, během dvaceti dnů sehráli dvanáct zápasů, teď si konečně mohli tři dny odpočinout. V utkání proti Dallasu také ukázali velkou psychickou odolnost a trpělivost. Ještě čtyři minuty před koncem třetí části prohrávali o jednu branku, potom během dvou minut vstřelili dva góly z přesilových her a Jakub Voráček pojistil výhru trefou do prázdné brány. Také si za své výkony v uplynulém týdnu vysloužil ocenění pro první hvězdu týdne. Dosáhl v něm na tři góly a šest nahrávek a posunul se na dělené druhé místo v kanadském bodování soutěže.

Po vynechaném zápase v Detroitu se do sestavy Flyers opět vrátí Shayne Gostisbehere, který už je v pořádku, mimo hru bude odhadem dva týdny Mark Streit. Flyers budou tedy usilovat o desátou výhru v řadě a dělí je jen tři zápasy od vyrovnání vítězné šňůry z roku 1985, kdy zvítězili třináctkrát.

Domácí budou mít mimo hru svou brankářskou jedničku, do utkání nenastoupí Semyon Varlamov, který v úterý s týmem ani netrénoval. Bednar ale očekává, že bude mimo jen krátkou dobu. Přesto byl z týmu San Antonio Rampage povolán Spencer Martin, který podpoří Calvina Pickarda, který nastoupí do branky domácích. Pickard zatím vychytal jedno čisté konto, pět výher z deseti zápasů a dostává 2.72 gólu v zápase.

Domácí se soupeře na vítězné vlně nebojí, naopak. Kapitán Avalanche Gabriel Landeskog: „Jistě, vyhráli devětkrát v řadě, takže věřím, že se cítí moc dobře. Možná by to ale mohla být pro nás výhoda. Pokusíme se od začátku ovládnout hru a ukončit jejich sérii.“ Stejně mluví i trenér Bednar: „Nevidím důvod, proč bychom to nemohli použít jako motivační prvek. Bylo by skvělé je porazit, zrovna teď a na domácím ledě, kde potřebujeme i kvůli našim fanouškům začít znovu vyhrávat.“

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autor: Milan Nečas