Do hry se dnes dostane 24 týmů. Vyhrají Jackets podesáté v řadě?

20. 12. 2016, 21:45 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přinášíme pohled na několik utkání dnešního bohatého programu NHL. Opět dojde na měření sil nejsilnějších týmů Východní konference, tentokrát na ledě Penguins. V nabídce se ale nacházejí další zajímavé zápasy, ve kterých nastoupí týmy, které se budou snažit prodloužit svoje vítězné série. Columbus se pokusí o desáté vítězství za sebou, Minnesota o osmou, Chicago o šestou, Rangers pak o čtvrtou. Duel mezi Jezdci a Tučňáky (1:00) vysílá v přímém přenosu Nova Sport 2, střetnutí mezi Floridou a Buffalem pak o půl hodiny později začíná na Nova Sport 1.

BOS BOSTON (17-13-3) - NYI NY ISLANDERS (11-14-6)

Boston drží třetí příčku ve své divizi a uniká pomalu dvojici pronásledovatelů, týmům Lightning a Panthers. To i přesto, že z posledních deseti zápasů Bruins pět nevyhráli. V posledním proti Kings už se museli obejít bez nejlepšího střelce týmu Davida Pastňáka, který bude mimo i v úterý, a dokázali vstřelit jen jeden gól. Hosté ale neskórovali ani jednou a po třech domácích porážkách konečně na vlastním ledě Bruins zvítězili.

Islanders po sérii vítězných zápasů z přelomu měsíce, kdy si z šesti duelů dokázali připsat na konto 11 bodů, opět zabředli do své letošní mizérie a v posledních pěti utkání vytěžili jediný bod a mají nelichotivé skóre 12:20. Islanders tak zůstávají velmi nekonzistentním týmem, který od začátku sezóny sbírá výhry i proti silným soupeřům, aby potom v pár zápasech celou snahu smazal několika smolnými porážkami a proto se krčí na poslední příčce Východu.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NJD NEW JERSEY (12-12-7) - NSH NASHVILLE (14-12-5)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

PIT PITTSBURGH (20-7-5) - NYR NY RANGERS (23-10-1)

Po sedmizápasové šňůře plné vítězství a brankových hodů Penguins narazili na defenzivní hru ze západního pobřeží a přesto, že na Petera Budaje v brance Kings vyslali 39 střel, gól nedali a prohráli 0:1. Hned den na to využili této skutečnosti hráči Maple Leafs a připravili Pens druhou porážku v řadě. Tentokrát ovšem na hráčích Pittsburghu byla znát velká únava a domácím povolili dokonce 49 střel na Fleuryho. Ten si tak ještě zhoršil svou nedobrou bilanci, v 19 utkáních jen osmkrát vyhrál.

Hráči Rangers taky trochu v poslední zvolnili tempo. V osmi posledních zápasech jen dvakrát nastříleli víc než dva góly. Současně s tím ale začali pracovat na defenzivní části hry a jen Blackhawks a Devils jim dokázali dát víc než jednu branku. Stále ale jde o tým, který letos dal gólů nejvíc, a to 113. Na druhé příčce v lize je právě tým organizace Pengiuns se 109 zásahy. V předchozích dvou střetnutích nebyla o góly nouze, tak doufejme, že se oba týmy opět dokáží střelecky prosadit.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CBJ COLUMBUS (20-5-4) - LAK LOS ANGELES (16-13-2)

Blue Jackets vyhráli poslední utkání ve Vancouveru. Hned v první třetině proměnili dvě přesilové hry a dokázali, že jsou v této disciplíně stále nejlepší v lize. Zatímco Rangers trochu zpomalili v produkci gólů, Columbus hraje pořád stejně a už se jedná o nejlépe skórující tým. Se 44 body jsou v klidu na třetí příčce letos nejsilnější Metropolitní divize, ale mají odehráno o pět zápasů méně než právě vedoucí celek z New Yorku. Na 98 vstřelených gólů potřebovali 29 zápasů, to je 3.38 gólů na zápas.

Kings už začali svádět tuhý boj o divokou kartu. Jednak s divizním rivalem Calgary, ale z Centrální divize je potrápí i Winnipeg, Dallas a Nashville. Tým z Kalifornie se ředí k lépe bránícím, ovšem tento kvalitní aspekt nejsou schopni přenést do útoku a jsou zároveň v západní konferenci třetí nejméně skórující. V posledních dvou zápasech dokonce v základní hrací době nevstřelili ani jeden gól.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

MTL MONTREAL (20-7-4) - ANA ANAHEIM (17-11-5)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

TBL TAMPA BAY (15-14-3) - DET DETROIT (14-14-4)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

FLA FLORIDA (14-13-5) - BUF BUFFALO (12-11-7)

Vidět bojovat Jaromíra Jágra o Stanley Cup by si přáli asi všichni čeští fandové. Bohužel to vypadá, že se nám to v letošní sezóně nepoštěstí. Současnému dění v NHL dominuje Metropolitní divize, z ní se zatím profilují týmy pro divoké karty Východu a v Atlantické divizi zuří boj o první tři místa, která letos zajistí postup. Panthers bojují s Lightning a Bruins, na paty jim ještě šlapou Red Wings. Zejména Bruins se prezentují vyrovnanějšími výkony. Florida stále postrádá klíčového útočníka Jonathana HuberdeauA, dnes do hry nezasáhne ani autor 20 bodů Jonathan Marchesseault.

To v týmu Sabres už devět zápasů nastupuje uzdravený Jack Eichel. S ním v sestavě má Buffalo BILANCI 5-2-2 a vstřelilo 27 gólů. Proti 39 gólům v 21 zápasech bez něho je to výrazný rozdíl a Sabres už nejsou nejhůře skórujícím týmem. Pomalu začínají sbírat body a stoupají tabulkou konference. Ve srovnání s divizními rivaly mají odehráno o dva až tři zápasy méně a v případě výhry se dokonce mohou na Floridu bodově dotáhnout. Jak to vypadá, naděje na play off v Buffalu stále žije.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

MIN MINNESOTA (18-8-4) - COL COLORADO (11-18-1)

Má-li Východní konference své překvapení v podobě Blue Jackets, na západě to je tým Wild. Klub ze severu drží druhou příčku hned za Blackhawks a s dvěma zápasy k dobru před Sharks. Stejně jako Columbus i Minnesota vsadila na hru z obrany. Wild inkasují nejméně branek a Devan Dubnyk vychytal už čtyři nuly. Zároveň není tým postavený na jednotlivcích, takže i v případě série zranění, která se jistě nevyhne žádnému týmu, se nedá říct, že by týmu chyběli klíčový hráči, jako je tomu třeba u týmů Lightning nebo Sabres.

Colorado naopak disponuje jednou z nejslabších obran a spolu s Buffalem nejhorším útokem soutěže. Ve venkovních zápasech to ještě není od hráčů Colorada tak špatné (7-8-0), ale na vlastním ledě vskutku tragické (4-10-1). Mimo hru je v současnosti i brankář Semyon Varlamov, který ještě v některých zápasech držel naděje pro Avalanche, jeho náhradník, Calvin Pickard, dovedl tým jen k pěti výhrám.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CHI CHICAGO (22-8-4) - OTT OTTAWA (18-11-3)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

DAL DALLAS (13-14-6) - STL ST LOUIS (17-11-5)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

VAN VANCOUVER (13-16-3) - WPG WINNIPEG (15-16-3)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

SJS SAN JOSE (19-12-1) - CGY CALGARY (17-15-2)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autor: Roman Lisner