Kolotoč NHL pokračuje, rozjeté Canes přivítá Pittsburgh

28. 12. 2016, 21:41 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po vánoční přestávce se včera odehrálo hned deset zápasů, ve kterých se děly opravdu zajímavé věci. V prvním na řadě dokázali hráči Columbus Blue Jackets porazit Boston Bruins a prodloužit svou vítěznou sérii na 13 zápasů. Evgeni Malkin v New Jersey dosáhl na svůj 800. bod v kariéře, shodou okolností proti týmu, kterému vstřelil před deseti lety svůj první gól v NHL. Sabres se po výhře v Detroitu odpoutali ode dna Atlantické divize a Minnesota zvládla prodloužení v Nashvillu a už je jen jeden bod za zatím vedoucím týmem Západní konference z Chicaga, který doma překvapivě nestačil na Winnipeg. Další, možná trochu nečekaný výsledek se zrodil v New Yorku, kde Islanders přehráli hosty z Washingtonu 4:3.

PIT PITTSBURGH (23-8-5) - CAR CAROLINA (15-11-7)

Dnes je tedy na řadě dalších pět utkání a pouze pro Penguins půjde o závěr back-to-back setu. K tomu je nečeká žádný snadný zápas, do Pittsburghu přijedou houževnatí Hurricanes. Hráči Caroliny bojují v Metropolitní divizi alespoň o páté místo, které jim stále uniká. Bohužel generační obměna kádru v klubu neprobíhá tak hladce, jak by si fanoušci představovali a Canes ztrácí na pátou Philadelphii sedm bodů. Hráči ale nedokážou vyhrávat ve více zápasech po sobě. Letos zatím jen na konci listopadu zvládli pět výher v řadě, před přestávkou tři. Po všech ostatních vítězných utkáních následovala porážka, a zatím tak mají hráči Hurricanes z 33 zápasů jen 15 výher, což je méně než polovina, a to na play off stačit nebude. V dresu Pittsburghu válí Sidney Crosby, který na ledě Devils vstřelil svůj letos už 25. gól a jasně je nejlepším střelcem ligy. Má stejně kanadských bodů jako jeho spoluhráč Malkin (41) a ztrácí jediný bod na vedoucího hráče bodování soutěže McDavida z Edmontonu.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

FLA FLORIDA (15-14-6) - TOR TORONTO (14-12-7)

Dalším týmem, který zatím marně bojuje o přední příčky ve své divizi, je Florida. Panthers sice mají k dobru na třetí Boston dva zápasy, ztrácí na něj čtyři body, ale Bruins předvádí mírně lepší a vyrovnanější výkony. Panteři v noci hostí hráče Maple Leafs, kteří po ne moc povedených prosincových výsledcích poslední dva zápasy vyhráli se skóre 10:1 a jsou pro Floridu opět velkým nebezpečím, zejména když mají odehráno ještě o další dva zápasy méně. Kanadské bodování Toronta vede Auston Matthews, který kanadskému klubu dokazuje, že s jeho tahem v draftu neudělal chybu. Je také nejlepším střelcem s 16 góly. Stejně jako hráči Hurricanes ani Panthers se letos ještě nedokázali dostat na vítěznou vlnu. Nejdelší vítězná série týmu z Floridy, jestli se tomu vůbec dá říct série, jsou dva po sobě jdoucí zápasy. I to se ale přihodilo v sezóně zatím jen dvakrát. Zajímavostí zápasu určitě bude střet generací mezi devatenáctiletým Matthewsem a Jaromírem Jágrem, kterému je čtyřiačtyřicet let. V tomto přímém souboji o pozice v Atlantické divizi si Florida nemůže dovolit prohrát.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

STL ST LOUIS (18-12-5) - PHI PHILADELPHIA (20-12-4)

Po prosincové famózní šňůře deseti výher v řadě se soukolí Flyers malinko zadrhlo. Počínaje utkáním v Dallasu si následujících čtyř připsali tři body, v posledním, kdy už se zřejmě připravovali na prožití vánočních svátků, se hráči nechali smáznout důraznými Devils, kteří jim v zápase nedali vůbec šanci na úspěch. Flyers čekají tři utkání na ledech soupeřů a hned první z nich bude velký test výkonnosti. St. Louis je totiž třetí nejlepší tým v domácím prostředí v soutěži. Z devatenácti domácích střetnutí Blues jen dvakrát prohráli po šedesáti minutách. Hráči z Philadelphie venku hrají hodně průměrně, jejich bilance 8-7-1 rozhodně respekt nebudí. Celkově je ale tým Philadelphie hodně útočný, nastřílel čtvrtý nejvyšší počet branek v celé lize, a to 110. Při útočení ale hráči nestíhají bránit a ze všech týmů zatím postupujících do play off jsou na tom Flyers úplně nejhůř, inkasovali už 108 gólů v 36 zápasech.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

TBL TAMPA BAY (17-15-3) - MTL MONTREAL (21-9-4)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

VAN VANCOUVER (14-18-3) - LAK LOS ANGELES (17-13-4)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autor: Milan Nečas