Všechno jednou končí, ale též pokračuje, aneb souboj Jackets a Wild

30. 12. 2016, 18:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Columbus Blue Jackets a Minnesota Wild přišli do ligy ve stejné sezoně (2000-01) a zatímco první jmenovaný vyhrál za celou svou historii pouze dva duely v play off (oba proti Pittsburghu), druhý nikdy nepostoupil ani do finále konference. Nyní jsou však tyto celky hnacími motory ligy a v zítřejší horečce silvestrovské noci společně přepíšou dějiny.

CBJMIN" Rekordní šňůra

'Modrokabátníci' nevstoupili do sezony nijak výrazně. Ovšem již duel s Montréalem, který svěřenci kouče Tortorelli ovládli v poměru 10:0, již naznačil velký potenciál, jež se v týmu Jackets nachází. Ten se potvrdil i o několik dní později, když osmigólovou 'nadílku' schytalo St. Louis. To však stále nic nebylo v porovnání se současnými výkony, které mužstvo z Ohia předvádí. Tampa Bay, Colorado, Arizona, Arizona, Detroit, New York Isles, Edmonton, Calgary, Vancouver, Los Angeles, Pittsburgh, Montréal, Boston a Winnipeg. Máte pocit, že jste právě přečetli výčet klubů Národní ligy. Omyl! Tento seznam představuje všechny soupeře, s nimiž Columbus hrál za sebou bez ztráty kytičky. Navíc má tým vedený kapitánem Folignem za posledních dvaadvacet duelů pouze jedinou porážku v základní hrací době (s Calgary 0:2).

Edmonton, Toronto, Edmonton, St. Louis, Florida, Nashville, Arizona, Colorado, Montréal, New York Rangers, Nashville, New York Isles. Všichni tito poslední soupeři Wild padli. Minnesota prohrála v prosinci jediný zápas, který navíc skončil až po nájezdech (proti Flames 2:3). Pod novým lodivodem Boudreauem se Divočáci dokázali vypracovat až na aktuální druhé místo v Centrální divizi s jednobodovou ztrátou na Chicago (a třemi zápasy k dobru).

V noci ze soboty na neděli se tak střetnou dva týmy s nejlepší formou v historii, jelikož se ještě nikdy neutkali celky se 14 a 12 vyhranými mači v řadě. Nyní nastává čas pro zodpovězení té nejzásadnější otázky. Komu pohádková série skončí a kdo v ní bude pokračovat? Odpoví nám půlnoční střet Blue Jackets na ledě Wild.