Weber zpět v Nashvillu, Columbus hájí vítěznou sérii

04. 01. 2017, 01:00 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Úterní program NHL pokračuje dalšími sedmi duely, z nichž budeme moci sledovat dva živé přenosy. Od jedné hodiny po půlnoci to bude střetnutí mezi Capitals, kteří přivítají hosty z Toronta. Oba dva nutně potřebují body. Washington aby se vrátil mezi elitu Metropolitní divize, Maple Leafs zase ve své divizi potřebují předskočit oslabenou Tampu Bay a odpoutat se od pronásledující Floridy. Třetí místo zatím drží Boston Bruins, kteří ale se svou pozicí hazardují, když od poloviny prosince v deseti zápasech hned šestkrát prohráli a Toronto je od Bruins už jen tři body, ale má o čtyři utkání méně. Včera prohráli i na ledě 14. týmu Východní konference New Jersey jasně 0:3. Právě Devils se přesunou o necelých sedm set kilometrů jižněji do Raleighu k zápasu proti domácím Hurricanes. Ti jsou na přelomu roku také dobré formě, sice naposledy nestačili venku na Lightning, ale z posledních dvanácti domácích utkání jich vyhráli hned deset.

Po výhře 4:2 v Minnesotě se Columbus Blue Jackets stal nejlépe bránícím týmem soutěže. Hráči si upevnili pozici lídra celé ligy, když vyhráli už patnácté utkání v řadě. Zní to skoro neskutečně, ale poslední tým, který dokázal Columbus porazit, je Florida a stalo se 27. listopadu. Boj o prodloužení této úchvatné série nebude ale jednoduchý, domácí přivítají nejlepší tým Západní konference na ledech soupeřů. Edmonton dokonce nastřílel jako hostující tým nejvyšší počet branek v celé lize, a to 64 ve dvaceti venkovních zápasech.

Největší výměna léta se udála mezi Canadiens a Predators, kteří si vyměnili své špičkové obránce Subbana a Webera. V Nashvillu se oba týmy střetnou letos poprvé a zatímco Subban do utkání kvůli zranění nenastoupí, Shea Weber si bude moct návrat do klubu, kde strávil jedenáct sezón, užít. Pro zajímavost, Weber nastoupí ke svému 801. zápasu v kariéře. Druhé televizní utkání, ve kterém se Los Angeles Kings budou snažit urvat body z derby v San Jose, začne nad ránem v 04:00. Na ledě Sharks se letos vůbec nevyhrává snadno, ze sedmnácti zápasů si soupeři dva body odvezli jen čtyřikrát.

NYR NY RANGERS (26-12-1) - BUF BUFFALO (13-15-8)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

WSH WASHINGTON (22-9-5) - TOR TORONTO (17-12-7)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CAR CAROLINA (16-13-7) - NJD NEW JERSEY (15-16-7)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CBJ COLUMBUS (26-5-4) - EDM EDMONTON (19-12-7)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

TBL TAMPA BAY (19-15-4) - WPG WINNIPEG (17-19-3)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NSH NASHVILLE (16-14-6) - MTL MONTREAL (22-9-6)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

SJS SAN JOSE (23-13-1) - LAK LOS ANGELES (18-15-4)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autor: Milan Nečas