Hanzala sledovalo 10 skautů. Odejde?

15. 02. 2017, 20:00 » Úhel pohledu - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dominoval, exceloval. Zase byl vidět ten kontrast ve výkonu Coyotes, když je v sestavě, nebo není. Martin Hanzal se dvěma góly podepsal pod sobotní výhru Arizony nad Pittsburghem 4:3 po prodloužení! S blížící se uzávěrkou přestupů (1. března) se ale jeho mise u Kojotů zřejmě chýlí ke konci.

"Byl jako monstrum," pěl chválu na Martina Hanzala po bitvě s Tučňáky brankář Mike Smith, autor 28 úspěšných zásahů. "Od úvodního buly se do zápasu ponořil s neuvěřitelným zápalem. Strhl ostatní. Tohle u něj chceme vidět i v dalším průběhu sezony."

Jenže - dohraje ji Hanzal na jihozápadě Spojených států? Nebyl to naopak jeden z jeho posledních příspěvků v dresu Desert Dogs? Českému centrovi končí po tomto ročníku kontrakt, Arizona se ani letos do play off nepodívá (s pravděpodobností hraničící s jistotou) a diskuze ohledně prodloužení spolupráce uvízla na mrtvém bodě.

"Hanzi", se 14 trefami nejlepší střelec AZ, je proto z kádru Yotes top kandidát na výměnu ke konkurenci - přesněji řečeno do mužstva, které by rádo soupisku vyladilo pro boje o Stanley Cup. Dostane generální manažer "Kojotů" John Chayka odpovídající nabídku?

Jak uvedl server arizonasports.com - možnost "Martyho" odchodu z pouště přiživila přítomnost 10 skautů z ostatních klubů NHL právě na sobotním utkání Coyotes s Penguins v Gila River Areně.

Samozřejmě, že asi ne všichni sledovali jen Hanzala. Dalším "zbožím" na trejd je třeba Radim Vrbata, Michael Stone, možná Shane Doan... Prostě ti, kterým v létě končí smlouva a budou nechráněnými volnými plejery (UFA). "Hanziho" jméno je však skloňováno určitě nejvíc. Jeho dopad na hru "Pouštních psů" je totiž extrémní (v pozitivním slova smyslu).

Na každý pád, podařeným vystoupením s Pens Hanzal na sebe dost upozornil, zaujal (ostatně kolikrát už?!). A kdo ví, třeba se opravdu v pravou chvíli (v sobotu před hromadou skautů) "prodal". Dostal ze sebe to nejlepší. Ba co víc - doslova vymazal hvězdu soupeře Sidneyho Crosbyho, jenž duel zakončil se záporným hodnocením účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách (-1).

"Proti takovým hráčům (jako je Crosby) hraju skoro každý večer, takže je to vlastně v mém popisu práce," nehledal žádnou vědu nad ubráněním kapitána "Tučňáků" Hanzal, který zároveň poznamenal, že na zastavení Sidneyho se významnou měrou podíleli i obránci Oliver Ekman-Larsson a Luke Schenn. "Ale je pravda, že když hrajete proti poslednímu vítězi Stanley Cupu a Sidneymu Crosbymu, vaše motivace je přece jen o něco větší."

Suma sumárum - Martyho výměna (zatím) upečena není. Možná, že konkurenci do jisté míry odrazuje jeho chatrné zdraví. Na druhou stranu, týmy NHL si devětadvacetiletého rodáka z Písku (30. narozeniny oslaví 20. února) mohou "najmout" jen pro nadcházející play off. V tomhle případě by zase tolik neriskovali... A pak, v létě, by se (podobně jako třeba předtím Zbyněk Michálek) Martin klidně mohl do Arizony zase vrátit.

Ještě to bude zajímavé...

Všechno důležité včetně spekulací a přestupů najdete v článku Přehled přestupů a spekulací TRADE DEADLINE 2017!


Autor: Josef Hlaváč, ve spolupráci s coyotes.cz