Carolinu dnes čeká první z klíčových duelů proti Detroitu

27. 03. 2017, 22:23 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na první pohled to vypadalo, že Carolina to bude mít do play off daleko. Ale před dnešním klíčovým duelem s Detroitem ztrácejí Hurricanes na Boston, který momentálně drží druhou divokou kartu, pouhých pět bodů, ale zato mají na Bruins dva zápasy k dobru, na Islanders a Lightning, jejich další soupeře bojující o postup do vyřazovacích bojů pak o jedno odehrané utkání méně. Dokážou se Canes na poslední chvíli se stát překvapivým postupujícím?

CAR CAROLINA (33-27-13) - DET DETROIT (30-32-12)

Svěřenci Billa Peterse ovšem drží další trumfy: jednak odehrají šest ze zbývajících devíti utkání na domácím ledě, jednak se jim v poslední době daří, když z posledních 20 bodů získali hned 17, čemuž odpovídá jejich momentální desetizápasová bodová série (7-0-3).

„Kluci hrají dobře, opravdu se jim daří. Musíme v tom pokračovat, abychom udrželi krok. V lize jakoby všichni vyhrávali, takže s nimi musíme držet krok a doufat, že někdo selže,“ řekl v rozhovoru pro deník Raleigh News & Observer trenér Peters.

On, jeho svěřenci i všichni fanoušci Caroliny můžou už brzy poznat, zda se Carolině povede před pár týdny ještě nereálný sen. V příštích dvou dnech totiž čeká Hurricanes domácí dvojzápas proti Red Wings. Důvodem takto nabitého programu je to, že původní duel mezi oběma týmy se z 19. prosince byl kvůli špatným podmínkám v aréně odložen. Pro Detroit půjde o třetí utkání ve třech dnech, čehož by Canes mohli a měli využít, pokud chtějí pomýšlet na play off.

Zatímco Red Wings dnes bude chybět zkušený obránce Niklas Kronwall a nejistý je rovněž start útočníka Darrena Helma, Carolina může do dnešního střetnutí nasadit všechny klíčové hráče, včetně těch, kterým se v poslední době začalo dařit. Mezi ně patří Jeff Skinner, autor gólů v posledních pěti utkáních, Elias Lindholm, který zapsal body v posledních 10 duelech, či Sebastian Aho, pro změnu autor šestizápasové bodové série. V brance se pak činí Eddie Lack (5-1-1 a 93.1 % v březnu).

Pokud se dnes Carolině podaří uhrát dobrý výsledek, pozornost se ihned obrátí na zbývající týmy bojující o druhou divokou kartu. Ostrované dnes doma hostí rozjetý Nashville (6-1-0 v posledních sedmi zápasech), zatímco do Tampy přivítá lídr Západní konference ze Chicaga, který naposledy vyfasoval debakl 0:7 od sousedů z Miami. Bruins pak zítra hostí Predators.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

BUF BUFFALO (31-32-12) - FLA FLORIDA (33-30-11)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NYI NY ISLANDERS (35-27-12) - NSH NASHVILLE (38-25-11)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

TBL TAMPA BAY (36-29-9) - CHI CHICAGO (48-21-6)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

STL ST LOUIS (40-28-6) - ARI ARIZONA (27-39-9)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CGY CALGARY (42-29-4) - COL COLORADO (20-51-3)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.