Nashville může psát historii, Oilers opět v Anaheimu

05. 05. 2017, 20:08 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pomalu nám již začíná Mistrovství světa v hokeji, ale správní fanoušci NHL si kvůli němu nenechají ujít ani boje o Stanley Cup. Ty se nám již pomalu blíží ke konferenčním finále a právě dnes se už můžeme dozvědět jednoho z možných účastníků. Stát se jím může Nashville, a to v případě, že dnes porazí St. Louis. Ve druhém, již ranním duelu, se k postupu naopak jeden tým přiblíží. Bude to Anaheim, nebo Edmonton? To odhalí až samotný zápas, ale pojďte se s námi na dnešní dva duely podívat zblízka prostřednictvím našeho preview!

STL ST LOUIS (1-3-0) - NSH NASHVILLE (3-1-0)

Prvním postupujícím do konferenčního finále se dnes můžou stát hokejisté Nashvillu. Ti totiž v případě výhry v dnešním pátém utkání série na ledě St. Louis vyhrají sérii poměrem 4:1 na zápasy, a postoupí tak do svého prvního finále Západní konference v historii. Blues by však asi byli neradi, kdybychom předbíhali, protože ještě není rozhodnuto. Zatímco Predators nemají důvod dělat nějaké výrazné změny v sestavě, tak St. Louis na včerejším tréninku hned několik udělalo. Tak například do první formace se přesunul Vladimír Sobotka, který bude hrát na křídle vedle Paula Stastnyho a Vladimira Tarasenka. To znamená, že Jaden Schwartz bude ve druhém útoku vedle Berglunda a Steena. Ve třetím útoku budou hrát Perron, Paajarvi a Lehtera, zatímco ve čtvrté budou hrát Brodziak, zdravý náhradník ze čtvrtého zápasu, Upshall a Reaves. Historie NHL nám ukazuje, že z celkových 295 týmů, které prohrávaly v sériích hraných na čtyři vítězné zápasy 1:3, dokázalo nakonec postoupit 28 celků. Pokud se Blues chtějí stát tím 29., musí dnes doma uspět. Nashville má naopak šanci přepsat klubovou historii. V brankách začnou Jake Allen a Pekka Rinne. Utkání, jehož start je naplánován na 2:00 SEČ, bude v přímém přenosu vysílat Nova Sport 1.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (2-2-0) - EDM EDMONTON (2-1-1)

Klíčový pátý duel série dnes čeká na hráče Anaheimu a Edmontonu. V sérii, která je po čtvrtém zápase, v němž nakonec v prodloužení díky zásahu Silfverberga uspěli Ducks, vyrovnaná 2:2 na zápasy, zatím dominují hostující týmy, které vyhrály všechny čtyři zápasy. Oilers se dnes pokusí tento trend prodloužit. Pokud se jim to má povést, hodilo by se, aby začali ofenzivně přispívat také Jordan Eberle a Ryan Nugent-Hopkins, kteří ani jeden v play off ještě neskórovali. McDavid a spol. to celé tahat nemůžou, natož když proti sobě mají speciální bránící formace. Na druhou stranu proti Nugentu-Hopkinsovi nastupuje především Ryan Getzlaf se svojí formací, která je v posledních zápasech nadměrně produktivní. Sám kapitán Anaheimu zaznamenal ve čtvrtém utkání čtyři body a celkově jich má v sérii už osm (4+4). Na něho si dnes musí hosté dávat pozor. Edmonton sice opět potřebuje skvělý vstup do utkání, ale potřebuje tempo také udržet a pouze nebránit tak, jak tomu bylo v posledním duelu. V brankách nastoupí John Gibson a Cam Talbot. V sestavě domácích opět nenastoupí Kevin Bieksa a Patrick Eaves a tentokrát bude chybět i český útočník Ondřej Kaše, jenž se zranil ve čtvrtém duelu. Nahradí ho buď Jared Boll nebo z farmy povolaný Nic Kerdiles.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.