Jágr zahájil vyjednávání s Panthers. Řešit se bude hlavně plat

07. 06. 2017, 09:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pokud Jaromír Jágr začne v říjnu svoji další, v pořadí už 24. sezónu, je velice pravděpodobné, že na sobě bude mít dres floridských Panterů. Pětačtyřicetiletý český veterán sice prožil jednu ze svých horších sezón, ale v mladém týmu může být stále důležitou postavou, čehož jsou si vědomi i ve vedení klubu. Obě dvě strany navíc podle zpráv Pierrea LeBruna z TSN už zahájily rozhovory o novém kontraktu a obnovit by je znovu měly někdy příští týden.

Pokud se Jágr a generální manažer Dale Tallon dohodnou, je pravděpodobné, že smlouvu oficiálně podepíší až po expanzním draftu, v opačném případě by totiž museli Jágra buď ochránit, nebo ho nabídnout k dispozici Las Vegas, což by se nemuselo vyplatit.

Nestárnoucí legenda odehrála na Floridě poslední dvě kompletní sezóny a ještě 20 zápasů z ročníku 2014/15, kdy byl do Miami vyměněn z New Jersey. Celkově odehrál Jágr za Panthers 181 zápasů a připsal si v nich 49 gólů a 81 asistencí (celkem tak solidních 130 bodů). Přestože v uplynulém ročníku opět překonával rekordy a stoupal v historických tabulkách, tak nasbíral o 20 bodů méně než v předchozí sezóně, a to i přes fakt, že odehrál všech 82 utkání.

Zčásti to mohlo být způsobené tím, že mu kvůli zraněním několik zápasů chyběli jeho spoluhráči z top formace Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau. Rozhodně je však vidět klesající tendence jeho výkonů, ale vzhledem k jeho věku je 46 bodů stále velmi úctyhodné číslo. Pro Floridu, která se pokusí navázat na ročník 2015/16, kdy vyhrála Atlantickou divizi, tak může být dvojnásobný vítěz Stanley Cupu cenným hráčem.

Problémem tak bude především plat. Ten činil u Jágra čtyři milióny dolarů, ale díky bonusům mu nakonec přistálo na účtě 5.15 miliónů. Po horším ročníku je jisté, že tak vysokou gáži už požadovat nemůže, a tak se dá očekávat, že právě plat bude hlavní otázkou vyjednávání.