Léto historie - bizarní momenty: gól z rukavice

17. 07. 2017, 18:00 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tryskáči se do Winnipegu vrátili roku 2011 po odkoupení Atlanta Thrashers společností True North Sports. Jejich stejnojmenní předchůdci se téměř dvě dekády před touto událostí postarali o velmi kuriózní gól. V té době se v jejich barvách proháněla jména jako Teemu Selanne či Keith Tkachuk. O neobvyklou událost se ale postaral jiný člen sestavy Jets.

Útočník Nelson Emerson zachytil během prodloužení duelu proti Chicago Blackhawks ve vzduchu letící puk vystřelený z hole gólmana Eda Belfoura a následně zasunul kotouč do brány. To vše pouze svou rukavicí. A co víc, zabránil u toho maskovanému muži Jestřábů v zákroku.

Gól uznán být nemůže a Indiáni si navíc zahrají přesilovku kvůli bránění ve hře brankáři. Jasné, že? Nikoli však pro hlavního rozhodčího Denise Morela a jeho kolegy u videa. Ti po chvílích zkoumání situace gól naprosto nepochopitelně uznali, přičemž se následně (a zaslouženě) okolo nich sjeli všichni muži v červených uniformách a zavalili je velkou nelibostí. Nic na verdiktu však změnit nedokázali a ten byl konečný. Díky němu jsme si dnes tento moment mohli připomenout v dalším dílu našeho projektu #LÉTOHISTORIE.



Záznam výše popsané situace