Panthers a Coyotes mění: Demers za McGinna

18. 09. 2017, 07:00 » Přestupy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Výměnu jeden za jednoho zorganizovali včera večer zástupci Floridy a Arizony. Panthers poslali do Glendale devětadvacetiletého obránce Jasona Demerse, zatímco do Miami míří stejně starý útočník Jamie McGinn. Panthers si rovněž ponechají 12.5 % ze zbývajícího Demersova platu. Zatímco z jeho smlouvy mu zbývají odehrát ještě čtyři sezóny s průměrným ročním platem ve výši 4.5 miliónů dolarů, tak McGinn má ve svém kontraktu dva ročníky s průměrným platem ve výši 3.333 miliónů.

Zatímco z pohledu Floridy jde o odchod dalšího hráče: během expanzního draftu opustili tým Jonathan Marchessault a Reilly Smith, tak Arizona pokračuje v posilování mužstva. Generální manažer Yotes John Chayka získal během léta Dereka Stepana, Niklase Hjalmarssona a Anttiho Raantu, najal nového kouče a dal sbohem klubové ikoně Shanu Doaneovi. Příchod Demerse a Hjalmarssona by měl obranné řady výrazně vyztužit.

To McGinn mění tým počtvrté za poslední dva roky, ale nebude navazovat na nijak excelentní ročník. Přestože dvakrát ve své kariéře překonal hranici 20 branek za sezónu a v další jedné jich nastřílel 19, loňský rok v dresu Coyotes pro něj nebyl zdaleka tak povedený jako některé předchozí. V 72 utkáních totiž zaznamenal devět branek a pouhých 17 bodů.

#FlaPanthers have acquired Forward Jamie McGinn from the @ArizonaCoyotes .

» https://t.co/bQ4gC3Yfpm pic.twitter.com/5Wvu6tqY68

Florida Panthers (@FlaPanthers) September 17, 2017