Golden Knights pokračují v neuvěřitelném startu do sezóny

09. 10. 2017, 11:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
James Neal postával u šatny Vegas Golden Knights a jeho spoluhráči ho míjeli, dávajíc mu "high fives". Byl to jejich hrdina. "Máme to! 2:0," křičel jeden spoluhráč. "Jsme v kurzu," řekl druhý. "Jo, to jsme."

Věříte tomu?

Tento nový tým NHL odehrál dvě utkání základní části své historie, obě noci ve dvou různých městech a diváci viděli dva dramatické comebacky s konečným vítězstvím. James Neal, který vynechal přípravné zápasy, protože se uzdravoval z operace ruky, zaznamenal v každém zápase vítězný gól.

Golden Knights porazili ve Gila River Arena v sobotu Arizonu Coyotes 2:1, když se Neal prosadil v čase 3:46 a to běželo již prodloužení. Do prodloužení se muselo poté, co Nate Schmidt vyrovnal stav zápasu. Na kostce pod stropem zbývalo do konce třetí třetiny 1 minuta a 12 sekund.

To vše po zápasu Golden Knights, když vyhráli nad Dallasem Stars 2:1 (v American Airlines Center). Neal skóroval pouze 2 minuty a 44 sekund do konce třetí třetiny a to poté, co vyrovnal sám stav zápasu necelých 10 minut do konce.

"Včera to byl upřímně jeden z nejlepších pocitů, co jsem při hokeji zažil," řekl Neal. "Řekli jsme si, že i dnes do toho chceme mít a získat velké vítězství a jet domů jako šťastný tým. A to se nám podařilo."

Neuvěřitelné, Golden Knights míří ke svému prvnímu domácímu zápasu a zatím jsou neporažení. Fanoušci se na své "hrdiny", Rytíře, mohou těšit v úterý, kdy nastoupí proti Arizoně v T-Mobile Arena. Zápas budete moci sledovat na NOVA SPORT 1.

Poté, co Los Angeles Kings a Oakland Seals začali svoji NHL historii dvěma vítězstvími v NHL, psala se sezóna 1967-68, dalších 23 týmů po expanzi NHL se o totéž pokoušelo, ale nikdo neuspěl.

Pak přišel Vegas.

"Způsobem, jakým jsme vyhráli oba zápasy, to k tomu patří. Bojovali jsme až do konce a pocit z vítězství je bezvadný," řekl Fleury.

Vlastník Bill Foley šel do U.S. Military Academy, domov Army Black Knights a jmenoval svůj tým, jak mu tradice velí. Chtěl, aby jeho tým ztělesnil charaktery rytířů - nekdy se nevzdát, neustále se zlepšovat a nikdy se nevytratit.

Stars přestříleli Golden Knights ve dvou třetinách 35-18. Ale Fleury byl skvělý, když povolil pouze jeden gól z přesilovky. A tím vyzval Neala, aby byl hrdinou třetí třetiny.

Golden Knights přehráli Coyotes, když je přestříleli ve dvou třetinách 30-17. Fleury byl opět skvělý, když dovolil pouze gól z dorážky a opět držel Vegas na dohled možných bodů. Nepodařilo se ani při přesilovce 5-na-3 dlouhé 1 minuta a 14 sekund a dokonce ani ve třetí třetině při výpadu 3-na-1.

Vše se ale nakonec událo tak, že Vegas byli opět těmi šťastnými. A jak to bude dál? Mají se fanoušci Vegas těšit na třetí výhru v řadě?