Dočkáme se dnes Jaromíra Jágra na ledě?

11. 10. 2017, 14:30 » Preview - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes nás čeká dalších pět zápasů a bude se na co koukat. Nejdříve se střetnou neporažené celky, Toronto s New Jersey. Mladíčci z Toronta jsou při chuti, otázkou je, zda si smlsnou i na Ďáblech. Dále nás čeká velká bitka Ovechkinovy skupiny se skupinou Sidney Crosbyho. Odveta nás bude čekat v Coloradu, kde Boston má Lavinám co vracet. Anaheim přivítá na svém ledě Ostrovany z New Yorku a Králové z Los Angeles budou hostit Calgary Flames, u kterých je stále otázka, zda nastoupí Jaromír Jágr nebo ne.

TOR TORONTO (3-0-0) - NJD NEW JERSEY (2-0-0)

Javorové listy doslova explodovaly, který ve svých prvních třech zápasech nastřílely soupeřům 19 gólů, což je nejvíce od sezóny 1917-18! Trenér Mike Babcock pracuje na tom, aby jeho tým vstoupil do sezóny čtyřmi vítězstvími, což by bylo poprvé od sezóny 2010-11.

"Myslím si, že je dobré mít trochu legrace a sebevědomí jako skupina," řekl torontský útočník Matt Martin. A současný "vládce" Calder Trophy Auston Matthews má zcela jistě hodně důvodů proto, aby byl sebevědomí, zvláště když vstřelil proti Chicagu vítězný gól a jeho tým vyhrál v prodloužení 4:3. "Může skórovat odkudkoli," vyseknul poklonu protihráči útočník Devils Taylor Hall poté, co byl dotázán na to, co si myslí o 20ti-letém Matthewsovi.

Devils: Jesper Bratt, který se připojil k Marcusu Johanssonovi, když vstřelil proti Sabres také dvě branky, je prvním hráčem v historii klubu, který si při svých prvních dvou zápasech v NHL připsal pět bodů. "Je to mladý a již hotový hráč," vyseknul poklonu 19ti-letému Brattovi jeho spoluhráč Johansson. Cory Schneider by měl zastavit ofenzivní sílu Toronta, kdy proti Toronto má následující statistiky: 6-1-3 a procentuální úspěšnost zásahů 92.5%.

Maple Leafs: Zatímco Matthews, William Nylander a Mitch Marner plní řádky médii, Toronto má dalších 13 hráčů, kteří si připsali alespoň jeden gól a 19 hráčů, kteří mají alespoň jeden kanadský bod. Nazem Kadri si připsal již dva přesilovkové góly v letošní sezóně a v té minulé proti Devils zaznamenal čtyři body. Proti New Jersey nastoupí v brance Frederik Andersen, který má proti tomuto týmu statistiku 3-0-0 a procentuální úspěšnost zásahů 94.9%.

Perličky:
* Levé křídlo Toronta James van Riemsdyk zaznamenal v přesilovkách již tři body (1+2), zatímco obránce New Jersey Will Butcher si v přesilovkách připsal tři asistence.
* Centr Devils Adam Henrique, rodák z Ontaria, si připsal ve třech vzájemných zápasech minulé sezónyn pouze jednu asistenci.
* Obránce Toronta, Connor Carrick, do hry s New Jersey nezasáhne pro zranění v horní části těla.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

WSH WASHINGTON (2-0-1) - PIT PITTSBURGH (1-1-1)

* Washington vyhrál v posledních dvou sezónách Presidents Trophy a vždy ve 2. kole narazil na Pittsburgh a vždy sérii prohrál.
* Centr Tučňáků, Evgeni Malkin, si připsal ve čtyřech vzájemných zápasech minulou sezónu pět gólů.
* Capitals během prvních třech zápasů vystřelili 111 střel.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

COL COLORADO (2-1-0) - BOS BOSTON (1-1-0)

Během pár dnů tu máme odvetu. Colorado vyhrálo z pondělí na úterý v Bostonu 4:0. Mohla za to zejména nemohoucnost hráčů Bostonu, kteří neproměnili ani jednu ze čtyř přesilovek a celkově sice Avs přestříleli 29:23, ale střelecky vyšli na prázdno.

* Colorado dostalo letos šest gólů, ale ani jeden při hře 5-na-5.
* Ani jeden z týmů nedisponuje prozatím dobrými přesilovkami. Bruins proměnili jednu přesilovku z devíti, zatímco Avalanche jednu z 12.
* Avalanche včera oznámili, že tým Colorado Eagles bude novým klubem AHL a zároveň jejich farmou. Hrát začne příští sezónu, 2018-2019.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (1-1-1) - NYI NY ISLANDERS (1-1-1)

* Elitní útočník Islanders, Tavares, nastřílel proti Anaheimu ve 12 zápasech pět gólů a zaznamenal sedm asistencí.
* Naopak Getzlaf, útočník Anaheimu, má ve 14 zápasech proti New Yorku 11 bodů za pět gólů a šest asistencí.
* Oba dva týmy mají v této sezóně hroznou přesilovku. Ani jeden z týmů nevstřelil prozatím gól při přesilové hře. Islanders už hráli 10 přesilových her a Anaheim dokonce 11.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

LAK LOS ANGELES (2-0-0) - CGY CALGARY (2-1-0)

Tak co? Co si myslíte? Uvidíme dnes v noci Jaromíra Jágra v akci? Stále je to nejisté a zvláště čeští fanoušci netrpělivě čekají.

* Centr Los Angeles, Tyler Toffoli, který je v této sezóně nejpilnějším střelcem LA, když vyslal již 12 střel, nezaznamenal minulou sezónu proti Calgary v pěti utkáních ani bod.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.