Flames zapsali Jágra na listinu zraněných hráčů

23. 10. 2017, 20:20 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nejméně týden bude absentovat v sestavě Calgary pětačtyřicetiletý český útočník Jaromír Jágr. Ten se v utkání proti Minnesotě (2:4) zranil v dolní části těla, kvůli čemuž z utkání už v první třetině odstoupil a do hry už se nevrátil. Flames dnes Jágra umístili na listinu zraněných hráčů a z farmy z AHL povolali třiadvacetiletého centra Marka Jankowskiho.

Jágr, který podepsal s Calgary na začátku října roční smlouvu s celkovým možným platem až ve výši dvou miliónů dolarů, nastoupil v dresu nového klubu do pěti utkání, v nichž zaznamenal dvě asistence. Poté, co nastupoval ve třetí formaci, se přesunul do elitního útoku vedle Johnnyho Gaudreaua a Seana Monahana, ale o jeho místu v sestavě se pořád debatuje (více v našem dnešním článku).

Zatímco Flames, momentálně na desátém místě Západní konference, nehrají s bilancí 4-4-0 nijak světoborně a prohráli tři z posledních tří zápasů, Jágrovi chybí dalších 51 utkání k tomu, aby na prvním místě historie dorovnal v počtu odehraných zápasů Gordieho Howea (1767). Rodák z Kladna ale určitě vynechá příští tři zápasy proti Nashvillu, St. Louis a Dallasu a vrátit do hry se bude moci až proti Washingtonu. Otázkou je, zda už bude zdravotně v pořádku.

.@CortexBusiness Transaction Alert: The #Flames have recalled @Janko61 from the @AHLHeat. https://t.co/cFH8RCuPgY

— Calgary Flames (@NHLFlames) 23. října 2017