Pensylvánské derby znovu zavítá pod otevřenou oblohu

21. 11. 2017, 12:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poté, co jsme se předevčírem dozvěděli, že Chicago bude na Nový rok 2019 hostit Boston, nám NHL přinesla další novinku týkající se venkovních zápasů v sezóně 2018/19. Pod otevřené nebe se totiž znovu přesune Bitva o Pensylvánii, tentokrát ji budou na stadiónu Lincoln Financial Field hostit hokejisté Philadelphie. První utkání, které oba týmy sehrály v loňském ročníku na stadiónu Heinz Field v Pittsburghu, ovládli domácí Penguins.

„Vždycky to je neobyčejná příležitost vzít hokej zpět k jeho základům a vidět hráče NHL hrát venku. S Flyers jsme se střetli už na Heinz Fieldu v Pittsburghu a těšíme se, že proti nim budeme hrát ve vnitrostátní home-and-home sérii na Lincoln Financial Fieldu. Měla by tam být skvělá atmosféra,“ uvedl v prohlášení prezident a CEO Penguins David Morehouse.

Penguins se pod otevřeným nebem ukáží od roku 2008 už popáté. Ve zmíněném roce na nájezdy porazili Buffalo, o tři roky později prohráli doma s Washingtonem, v roce 2014 nezvládli venkovní duel v Chicagu, ale chuť si spravili letos v únoru proti Flyers.

Flyers nastoupí pod širým nebem počtvrté a podruhé se bude zápas konat na jejich ledě. Premiéru si odbyli v roce 2010 v Bostonu (prohra v prodloužení), poté, doma prohráli s Rangers (2012) a porážku zapsali i proti Pittsburghu.

A classic rivalry continues.

The 2019 @CoorsLight NHL #StadiumSeries will feature the @penguins and @NHLFlyers at Lincoln Financial Field. pic.twitter.com/9fly0tVEIP

— NHL (@NHL) 20. listopadu 2017