Hrozivé zranění v Montrealu! Danault musel do nemocnice

14. 01. 2018, 15:58 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čas od času se bohužel i v hokeji objeví chvíle, které bychom nejraději vůbec neviděli. Jedná se o hrozivá zranění, jež důsledkem toho, že hokej je rychlý a drsný sport, prostě vznikají. Svědkem jednoho z takových vážných incidentů byli při včerejším utkání Canadiens s Bruins diváci v montrealském Bell Centre, když domácí útočník Phillip Danault schytal do hlavy tvrdou střelu bostonského kapitána Zdena Cháry. Z ledu ho museli odvést na nosítkách a v místní nemocnici zůstal přes noc, ale podle týmu je při vědomí a hýbe se.

To, že má Zdeno Chára tvrdou střelou, není nic nového. Slovenský zadák je pětinásobným vítězem soutěže o nejtvrdší střelu a s hodnotou 108.8 mil za hodinu drží i absolutní ligový rekord. Proto si každý hráč do jeho střel lehá s vědomím, že to asi bude bolet.

Moment z derby mezi Montrealem a Bostonem byl však souhrou nešťastných okolností. Chárova střela od modré mířila vysoko a navíc trefila Danaulta, jenž nedokázal rychle zareagovat, nešťastně do hlavy. Sám Chára však prokázal svoje gentlemanské chování, když se u zraněného Danaulta objevil jako jeden z prvních a okamžitě po incidentu i po návratu ze šaten se ujišťoval, že je v pořádku.

„Věděl jsem, že to byla tvrdá střela, tak jsem k němu chtěl zajet, ujistit se, že je v pořádku, a popřát mu rychlé zotavení. Doufám, že neutrpěl žádné velké zranění. Je nešťastné, že se tyhle věci v hokeji stávají,“ řekl Chára.

„Ptal jsem se Jordieho Benna, abych se ujistil, že je Phillip v pořádku. Řekl mi, že je v pořádku a že zrovna jede do nemocnice. Jsme jedna velká rodina a staráme se, když se takové věci stávají,“ uvedl čtyřicetiletý Slovák.



Mise à jour: P. Danault a subi une blessure à la tête. Il a été conduit à l’hôpital pour passer des tests approfondis. Il est conscient et alerte.

Medical update: P. Danault suffered a head injury. He was taken to the hospital for further exams. He is awake and moving.

Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) 14. ledna 2018