KOMENTÁŘ: Mrzí mě to. Ale rozhodnutí bylo správné

16. 01. 2018, 15:00 » Komentáře - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdy budeme znovu blízko takto velkému milníku a možnosti psát historii? Poprvé od 5. října jsme neviděli v sestavě týmu, kde nastupuje Andrew Cogliano, jeho jméno. 830 utkání v základní části v řadě odehrál tento třicetiletý borec, který nikdy nebyl zraněný ani nikdy nebyl zdravým náhradníkem. Včera proti Coloradu však tato série skončila, když si odsloužil první utkání z dvouzápasové suspendace za hit proti Adrianu Kempemu z Los Angeles. Ale ač je toto rozhodnutí jakkoliv smutné, bylo správné.

Cogliano byl blízko historie. A i tak se do ní nesmazatelně zapsal. Pouze tři borci odehráli v kariéře více zápasů v řadě než rodák z Toronta, který od svého vstupu do NHL v sezóně 2007/08 v dresu Edmontonu nevynechal jediné utkání. Kdyby i nadále pokračoval ve hře a nezranil by se, měl by na začátku ročníku 2019/20 šanci překonat Douga Jarvise (964 utkání v řadě) a vytvořit nový rekord.

To se mu ale už nepovede, Oddělení pro hráčskou bezpečnost mu totiž vystavilo dvouzápasovou stopku. Vysloužil si ji za zákrok na forvarda Kings Adriana Kempeho (níže na videu). Při bližším pohledu poměrně jasně dojdeme k závěru, že se jednalo o správné rozhodnutí. Cogliano hitoval Kempeho v pozici, kdy hitován být nemohl, a navíc významnou silou do hlavy. Takto argumentuje také Oddělení pro hráčskou bezpečnost a má pravdu.



Takže přestože znamená tato suspendace zabránila tomu, aby se (možná přepisovala historie), a přestože je z premiérové absence v sestavě sám Cogliano zdrcený (viz video níže), rozhodnutí, které padlo, je správné a s cílem zabránit do budoucna takovým zákrokům pomůže hokeji, NHL a nakonec i samotnému Coglianovi.

#DucksLive: Emotional Andrew Cogliano discusses two-game suspension, end of games played streak with @KentFrench @AnaheimDucks #NHL pic.twitter.com/Um9KXgnc20

— FOX Sports West (@FoxSportsWest) January 15, 2018