Přestupové spekulace: Co chtějí Sabres za Kanea?

18. 01. 2018, 10:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Uzávěrka přestupů se nám už pomalu ale jistě blíží a rozhovory o výměnách se začínají zintenzivňovat. Jedním z největších jmen, ne-li tím největším, bude útočník Buffala Evander Kane, o jehož odchodu se už od začátku sezóny mluví jako o jisté věci. Přesto to tak zdaleka nemusí být, záleží totiž, zda jednotliví zájemci budou ochotní splnit požadavky generálního manažera Jasona Botterilla. A ty nebudou podle novináře deníku The Athletic a experta kanadské televizní stanice TSN Pierrea LeBruna vůbec nízké.

O Kanea, autora 16 branek a 20 asistencí ve 44 utkáních, má zájem hned množství týmů, ale vypadá to, že většina z nich stále čeká, jak na tom budou výsledkově i herně před koncem února a až pak se rozhodnou, zda budou chtít obětovat volby a hráče, aby získaly nějakou posilu.

Právě v případě šestadvacetiletého Kanaďana by si to případní zájemci měli rozmyslet hned několikrát, protože podle LeBrunových zpráv Sabres Kanea lacino rozhodně neprodají. Zámořský novinář tvrdí, že Buffalo bude po zájemcích chtít volbu v prvním kole draftu, prospekta a potenciálně podmíněnou volbu, kterou by získali jen v případě, kdyby Kane s daným týmem prodloužil smlouvu.

Případnými zájemci by podle informací zámořských médií mohli být San Jose Sharks, St. Louis Blues, New York Islanders, Vegas Golden Knights, Anaheim Ducks a Boston Bruins.