Slovenští legionáři v NHL - 17. týden sezony 2017-18

31. 01. 2018, 15:00 » Slováci v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Máme za sebou již sedmnáctý týden sezony a my vám přinášíme ohlédnutí za výkony našich slovenských bratrů v NHL. Slovenským hráčům se ale vůbec nedařilo. Jak to tedy vypadalo?

Začněme tím lepším. Tomáš Tatar z Detroitu odehrál dvě utkání, v nichž zaznamenal jednu asistenci a v tabulce pravdy mu díky tomu svíti jeden kladný bod. Druhý relativně dobrý výkon podal Jaroslav Halák, který hájil branku Islanders ve dvou případech. S bilancí 1-0-1 a úspěšností zákroků, která v průměru ukazuje 94 procent, můžeme hodnotit jeho výkon velmi kladně. Dobrou obrannou práci odvedl i Zdeno Chára. Čtyřicetiletý kapitán Bruins sice nebodoval, ale dokázal alespoň zablokovat čtyři střely a stejný počet ukazuje i jeho kolonka hitů. Do hodnocení plus mínus si připsal jeden kladný bod a mohl se radovat ze dvou výher.

Andrej Sekera
ANDREJ SEKERA EDM
Obránce
Základní část 2017/18
GP: 14 | G: 0 | A: 1 | Body: 1
Střely: 13 | +/-: -10
Teď už ale něco i k těm horším výkonům. Vynulovanou tabulku ve všech aspektech má Marian Gáborík. Přestože v zápase strávil průměrně nějakých patnáct minut, spíše se na ledě ztrácel, než činil. Marko Daňo dostává zatím v sestavě Jets málo prostoru. Bohužel pro něj, jediné, co si dokázal připsat je jeden záporný bod. Stejně je na tom i Richard Pánik. Ten se ale v Arizoně dostane do akce vícekrát, jenže k bodům to tentokrát nevedlo. Nakonec nám zbyl Andrej Sekera. Obránce Edmontonu sice odehrál své čtrnácté utkání v letošní sezoně, ale stále se dá říct, že se v sestavě teprve zabydluje. V posledním zápase odehrál pouze devět minut a připsal si také jeden záporný bod.

Autor: František Zajíc