Medvědi řádí, co za tím je?

07. 02. 2018, 20:20 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Do konce základní části zbývá 31 zápasů a v NHL je jeden tým, který zastavit je stejně těžké, jako jít se švýcarským nožíkem proti medvědovi. Ano, jsou to bostonští Medvědi. Z posledních 22 utkání si Bruins připsali do tabulky Atlantické divize skvělých 40 bodů. Co za tím ale je?

7. únor nebyl pro fanoušky Detroitu šťastný den. Do jejich Little Ceasars Areny totiž přijel Boston. Ten potvrdil, co do té doby předváděl, a zvítězil 3:2. V brance předvedl Tuukka Rask 26 zákroků a ještě si vylepšil statistiky. Letos naskočil do 35 zápasů a k výhře pomohl ve 22 případech, čtyřikrát se šlo do prodloužení a osmkrát odcházel do šaten se svěšenou hlavou. Tohle je jeden z důvodů, proč Bruins tak šlapou. Bostonská jednička má za posledních 21 startů 19 výher a dvě prohry. Dokonce nyní má šňůru sedmi zápasů s obdržením dvou a méně branek. To je vizitka brankáře Boston Bruins.

Boston překonal i pětizápasovou stopku Brada Marchanda, který je v kanadské bodování na děleném prvním místě s Davidem Pastrňákem. Ten si za vynucenou pauzu parťáka s formace připsal gól a čtyři asistence.

Pohledem do tabulek zjistíme, že právě Bruins mají nejlepší obranu v celé NHL. Vedoucím defensivy Bostonu je rodák z Trenčína Zdeno Chára, který i ve čtyřiceti letech tráví na ledě průměrně 23 minut. Přes častá zranění, která během kariéry Cháru trápila, letos nechyběl ještě ani jeden zápas a v první formaci se mu velmi daří.

Sedmý nejlepší útok. Českého fandu hřeje u srdce pohled do tabulek, kde na 25. místě figuruje David Pastrňák (21+29). Ani David Krejčí na tom není špatně, na kontě má zatím 27 bodů (10+17). Druhý nejlepší ve statistice +/- je již zmiňovaný Zdeno Chára (+27).

Boston dnes v noci zavítá do New Yorku, kde se utká s Rangers, kterým se poslední dobou moc nedaří. Uvidíme, jestli Rangers budou mít lepší výzbroj než švýcarský nožík a jestli Medvědy potrápí. Dalších osm kol se motor letadla Boston Bruins nezastaví. Bruins přeletí domů na zápas s Buffalem, hned den potom 12. února je čekají v New Jersey. Den volna, let domů na utkání proti Calgary a potom pětizápasový trip po severu USA včetně zajížďky do Kanady. Kde se zarazí jejich forma, kdo Mědvědům zatopí a kdo naopak od Mědvědů dostane naloženo? Jak si povede Boston po příchodu Marchanda? Na všechny otázky si musíme počkat minimálně do zítřejšího rána.

The B's are back at it tonight in NYC. #NHLBruins vs. Rangers begins at 8PM ET.

📺 @NBCSN
📻 @985thesportshub pic.twitter.com/5jR9bFsz4t

— Boston Bruins (@NHLBruins) 7. února 2018




Autor: Tomáš Zachoval