Slovenští legionáři - 19. týden sezony 2017-18

13. 02. 2018, 16:30 » Slováci v NHL - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mít na kontě v aktuální fázi sezony pětatřicet branek zní jako skvělý počin. Když se však o ně dělí všichni Slováci dohromady, zní již toto číslo dosti zoufale. Naši východní sousedé se trápí a jejich stopa je v NHL bohužel stále slabší. Ani v posledním týdnu drtivá většina z nich nezářila.

Jedinou výjimkou se stal veterán Zdeno Chára. Nejvyšší hráč v historii se významnou měrou podílel na vysoké výhře svého rozjetého Bostonu gólem a asistencí. Jeho branka byla zároveň vítězná a po zásluze byl vyhlášen druhou největší hvězdou utkání. Jediným dalším Slovákem, jenž se bodově prosadil, byl Marko Daňo s jednou asistencí. Proti Coyotes si připsal první bod během devíti duelů.

Vskutku bláznivý zápas zažil gólman Jaroslav halák, jenž střídal Thomase Greise v kleci po pátém inkasovaném gólu od Detroitu. V té chvíli prohrávali jeho Isles 5:2 a bitva se zdála ztracena. Ostrované ale poté dostali k dispozici pětiminutovou přesilovou hru a světe div se! Modro-oranžoví během ní čtyřmi trefami otočili. Křídla sice ještě v poslední minutě stihla vyrovnat, Halák však vůj tým dotáhl k vítězství v prodloužení. Rodákovi z Bratislavy se však celkově týden nevydařil. Ani v jednom duelu se nedostal v úspěšnosti zákroků přes hranici 90% a celkově během tři klání lovil puk ze své sítě desetkrát.