Čeští legionáři v NHL - 21. týden sezony 2017-18

27. 02. 2018, 15:00 » Češi v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po týdnu vám opět přinášíme další ohlédnutí za výkony českých hráčů. Ještě než se podíváme na vítěze a poražené, shrneme si, který z Čechů změnil dres, a uděláme si zastávku v New Jersey.

Na nový dres si budeme muset zvykat i u několika českých hráčů. Prvním Čechem, který byl vyměněn, se stal Michal Kempný, který se přesunul do Washingtonu. Vedení Capitals mělo zřejmě zálusk na české obránce, protože o pár dní později se do hlavního města USA stěhoval i Jakub Jeřábek. Za to Montreal, ten se naopak českých hráčů skoro zbavil. Po Jeřábkovi odešel i Tomáš Plekanec, který se po téměř tisícovce odehraných zápasů za Habs stěhuje do Toronta. Na konec souhrnu trejdů nám zbyl Petr Mrázek, jenž zamířil do Philadphie, která má v současnosti zraněné oba brankáře a do případného play off by měl utvořit dvojici s Michaelem Neuvirthem.

V New Jersey proběhl slavnostní ceremoniál, při kterém byl slavnostně vyvěšen dres Patrika Eliáše a jeho číslo #26 bylo vyřazeno. Rodák z Třebíče drží u Devils rekordy v počtu gólů (408) i asistencí (617) a je druhým nejproduktivnějším Čechem v historii NHL.

Vítězové


PHI Jakub VoráčekBOS David Patrňák

Bodový půst se nekoná, a tak si oba naši nejlepší hráči zaslouží místo mezi vítězi. Jakub Voráček nejprve řídil výhru nad Montrealem třemi body a dokonce týdne ještě přidal jednu asistenci. Jeho bilance činí 2+2. David Pastrňák tentokrát spíše nahrával. Nejvíce byl vidět v duelu s Torontem, při kterém zaznamenal dvě nahrávky. K těmto dvěma bodům přidal ještě gól a asistenci a také dobrá čísla v tabulce pravdy, která ukazuje plus čtyřku.

MTL Tomáš Plekanec

Tomáš Plekanec se s Montrealem rozloučil velmi dobře. Pětatřicetiletý útočník zakončil své působení u Canadiens třemi body. Nejlépe mu vyšel zápas proti Rangers, ve kterém vstřelil gól a jednou nahrál. Další přesnou přihrávku zaznamenal proti Flyers. Nyní už na kladenského rodáka čeká ale jiná výzva.

CHI Jan Rutta

Skvělý návrat do sestavy po zranění prožil Jan Rutta. S týmem odehrál dvě utkání, ve kterých si připsal dva body. Ovšem k zisku těchto bodů mu stačil pouze zápas proti San Jose, který Jestřábi vyhráli 3:1 a sedmadvacetiletý obránce se na této výhře podílel gólem a asistencí. Do hodnocení plus mínus ještě přidal čtyři kladné body.

Poražení


SJS Tomáš Hertl

Ve stejné situaci jako Rutta byl i Tomáš Hertl. Také se vracel po zranění, ale na rozdíl od Rutty se mu tento návrat nepovedl. Ve dvou střetnutích si nepřipsal ani bod a ještě musí zkousnout dva mínusy do tabulky pravdy.