Čeští legionáři v NHL - 23. týden sezony 2017-18

13. 03. 2018, 18:40 » Češi v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Máme za sebou další týden NHL. Do začátku play off nám zbývá necelý měsíc, nicméně už teď známe jména prvních dvou Čechů, kteří letos budou bojovat o Stanley Cup. Jsou to hráči Tampy Bay Ondřej Palát a Andrej Šustr. Do vyřazovacích bojů se ale snaží probít i ostatní Češi. Pojďme se tedy podívat, komu se dařilo tentokrát.

Vítězové


BOS David Pastrňák

Skvělý týden odehrál David Pastrňák. S Bostonem měl nabitý program. Stihl totiž odehrát čtyři zápasy během pěti dní. Nejvíce byl český mladík vidět v utkání proti Detroitu, ve kterém si připsal hned tři asistence a pomohl tak k výhře Medvědů 6:5 po prodloužení. Ve střetnutí dvou nejlepších Čechů letošního ročníku, tedy v duelu Voráčkovy Philadephie a Pastrňákova Bostonu, zaznamenal další dvě přesné nahrávky. Svůj jediný gól v minulém týdnu vstřelil do sítě Chicaga. Celková bilance jednadvacetiletého útočníka je tedy 1+5.

CGY David Rittich

Mezi tyčemi se tentokrát dařilo Davidu Rittichovi. Za Calgary nastoupil od začátku ke dvěma zápasům, ve kterých dostal dohromady pouze dva góly a v obou případech měl úspěšnost zákroků vyšší než 96 procent! Rodák z Jihlavy navíc svádí mini souboj s třetím gólmanem Plamenů Jonem Gilliesem o post dvojky při zranění aktuální jedničky Mika Smithe, takže každý takový výkon se počítá.

CHI David Kämpf

Třetí místo mezi vítězi tentokrát zaujme David Kämpf. I přes relativně malý čas, který stráví na ledě (10 minut), se minulý týden dokázal prosadit. Ve třech zápasech si připsal dva body (0+2) a do tabulky pravdy přidal jeden kladný bod.

Poražení


DAL Radek Faksa

Po zranění se do sestavy Stars vrátil Radek Faksa. Návrat to ale nebyl moc dobrý, protože nedokázal bodovat a připsal si dokonce dva záporné body do hodnocení plus mínus.

Autor: František Zajíc