Weber má za sebou operaci, chybět bude šest měsíců

14. 03. 2018, 08:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Sezóna Canadiens je už přinejmenším několik týdnů ztracená, a klub proto nemusí spěchat se zraněnými hráči, aby se co nejrychleji vrátili zpět do sestavy. To je i případ obránce Shea Webera, který absentuje od půlky prosince, a jeho zranění levé nohy. Dvaatřicetiletý Kanaďan včera podstoupil operaci a bude mimo hru asi šest měsíců. Vrátit zpět do hry by se tak měl, pokud vše půjde podle plánu, na začátek tréninkového kempu v půlce září.

Klub upřesnil, že Weber podstoupil operaci šlach ve své levé noze a v rámci rekonvalescence bude chybět půl roku. Vzhledem k tomu, že Montreal už nemá reálnou šanci postoupit do play off a že většinu jeho absence vyplní léto, to fanoušky Habs nemusí tolik trápit.

Otázkou samozřejmě je, v jaké formě se Weber vrátí zpět na led. Dá se očekávat, že mu bude chvíli trvat, než se dostane do optimální zátěže, ale kanadský veterán je zkušeným profesionálem a dříve nebo později se vrátí zpět ke své optimální hře. Rodák z Britské Kolumbie patřil i v pouhých 26 zápasech letošního ročníku ke klíčovým hráčům Montrealu, když si ve 26 utkáních připsal 16 bodů.

Shea Weber underwent surgery today. His recovery period is expected to be six months.

DETAILS -> https://t.co/aX0aDCfAxM #GoHabsGo

Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) March 14, 2018