Čeští legionáři v NHL - 24. týden sezony 2017-18

19. 03. 2018, 20:00 » Češi v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po týdnu se opět hlásíme se zprávou o výkonech českých hráčů v NHL. Mezi čtveřici hráčů, na jejichž výkony se podíváme zblízka, se nevešel David Pastrňák. Zmínit se o něm ale musíme, protože se mu podařilo zkompletovat čtvrtý český hattrick tohoto ročníku a zařadil se tak k Radimu Vrbatovi, Radku Faksovi a Davidu Krejčímu. Teď už se tedy můžeme podívat, kdo se zařadil mezi vítěze a kdo mezi poražené.

Vítězové

SJS Tomáš Hertl

Do skvělé formy se na sklonku sezony dostává Tomáš Hertl. Minulý týden byl bezesporu jeho nejlepší od začátku základní části NHL, protože ve čtyřech zápasech si připsal šest bodů (4+2). Jediné utkání, ve kterém vyšel bodově na prázdno, odehrál proti Detroitu. Ovšem poté už následovala série tří dvoubodových duelů. Sharks dokázali, i díky příspěvkům rodáka z Prahy, všechny čtyři zápas ovládnout a dostali se na druhé místo v Pacifické divizi.

STL Vladimír Sobotka

Devět dní zpátky přerušil hrozivou patnáctizápasovou šňůru bez bodu a minulý týden si už udržel průměr jednoho bodu na utkání. To je účet Vladimíra Sobotky. Třicetiletý útočník nejprve pomohl gólem k výhře Bluesmanů nad Kačery 4:2 a dvěma asistencemi se podílel na dalším vítězství svého celku, tentokrát v poměru 4:3 po prodloužení, proti Rangers.

WSH Jakub Vrána

Jakub Vrána měl stejný program jako Tomáš Hertl. Čekali ho tedy čtyři klání, a nevedl si v nich vůbec špatně. Dvaadvacetiletý útočník si udržel také průměrně jeden bod na zápas s bilancí 1+3. Do tabulky pravdy navíc zaznamenal dva kladné body a svými výkony si v poslední době říká o více prostoru, kterého mu minimálně v uplynulých sedmi dnech lehce ubylo.

Poražení

TOR Tomáš Plekanec

Tomáš Plekanec se sice s Montrealem loučil v relativně dobré formě, kterou si bohužel nepřenesl do svého nového působiště. V dresu Toronta zatím nebodoval a sbírá pouze body do hodnocení plus mínus. Na ledě, také doufejme že dočasně, tráví pouze deset minut na zápas. Jak ale sám uvedl v rozhovoru pro NHL, je to dané tím, že si zvyká na nové působiště a snaží se zapadnout do týmu a naladit se na play off.