Slovenští legionáři v NHL - 24. týden sezony 2017-18

21. 03. 2018, 21:00 » Slováci v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je za námi další týden a my vám přinášíme další ohlédnutí za výkony Slováků v NHL. Komu se dařilo tentokrát? A kdo naopak neoslnil?

Na špici našeho souhrnu se tentokrát dostal Marian Gáborík, který se dokázal minulý týden zapsat do zápisu o utkání nejvíce krát ze všech Slováků. Nejlepší zápas odehrál proti celku z Tampy, ve kterém se podílel dvěma body (1+1) na demolici prvního týmu Východní konference. Senators ovládli duel v poměru 7:4. Do konce týdne stihl přidat ještě jeden zásah tentokrát do sítě Dallasu. Šestatřicetiletý útočník bodoval teprve po druhé, respektive po třetí, v dresu Ottawy.

Ostatní tři slovenští útočníci se nám hezky seřadili do řady s jedním kanadským bodem. Jediným střelcem z této trojice byl Tomáš Jurčo, jenž se prosadil v utkání proti Buffalu. Richard Pánik a Tomáš Tatar naopak dokázali jednou nahrát na gól. Sedmadvacetiletý útočník Kojotů se navíc může pochlubit jedním kladným bodem do tabulky pravdy. Jediný Slovák, který slouží v armádě Zlatých rytířů, naopak byl na ledě při obdrženém gólu pětkrát, zatímco při vstřeleném pouze dvakrát.

Andrej Sekera odehrál s Edmontonem čtyři střetnutí, ve kterých byl relativně pasivní. V těchto zápasech zaznamenal pouze dva hity a tři zablokované střely. Nepříjemnost bude ale muset řešit vedení Bostonu. Uprostřed minulého týdne se totiž zranila opora obrany Bruins Zdeno Chára. Zranění by však nemělo výt vážné a slovenského beka bychom měli brzy zase vidět na kluzišti. V jediném utkání, do kterého nastoupil, nebodoval a zablokoval jednu střelu. O něco více střel musel pochytat Jaroslav Halák. Do brány Islanders nastoupil od začátku dvakrát, ovšem ani tentokrát se mu nepodařilo překonat hranici 90 procent úspěšnosti zákroků a Ostrované prohráli s Halákem v bráně už po osmé za sebou.