Crosby zdemoloval Flyers, Winnipeg a Vegas mají první výhru

12. 04. 2018, 06:35 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Úvodní den letošních bojů o Stanley Cup nabídl přesně to, co se dalo očekávat, a ještě víc. Ve všech třech zápasech se hrálo do těla a viděli jsme i pár hezkých gólů. O největší nadílku se postarali v Pittsburghu, kde domácí naprosto zdemolovali Philadelphii. Skvělé vstupy do sérií jsme však viděli i ve Winnipegu a Vegas. Více nabídne už naše review!



WPG WINNIPEG - MIN MINNESOTA 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Winnipeg vstupoval do série proti Wild jako favorit, ale v prvním zápase to rozhodně neměl jednoduché. Nakonec jsme viděli vyrovnaný a fyzický hokej, v němž se Wild dostali na začátku třetí třetiny do vedení, ale vzápětí ho ztratili a výhru, první v klubové historii, nakonec získali Jets.

Podrobný souhrn zápasů včetně statistického review a sestav týmů najdete ZDE!

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



PIT PITTSBURGH - PHI PHILADELPHIA 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Úvodní střetnutí Bitvy o Pensylvánii ukázalo, proč jsou všechny duely Pittsburghu a Philadelphie v play off vždy tak hojně sledované. Velké šance, mnoho střel, tvrdé hity, forčeking a především spoustu gólů. Ty však v prvním zápase této série padaly do branky pouze jednoho týmu. Penguins už se během úvodní třetiny dostali do třígólového vedení a ve zbytku zápasu ho postupně navýšili na debakl 7:0. Hattrickem a skvělým baseballovým gólem ze vzduchu se při tom blýskl Sidney Crosby.

Podrobný souhrn zápasů včetně statistického review a sestav týmů najdete ZDE!



VGK VEGAS - LAK LOS ANGELES 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Historie se přepisovala také ve Vegas, které si při svém prvním zápase v play off v historii nakonec připsalo svoje první vítězství v play off v historii. Vítěznou brankou se o něj postaral obránce Shea Theodore, zatímco svým 11. čistým kontem ve vyřazovacích bojích v kariéře se blýskl při výhře Golden Knights 1:0 brankář Marc-André Fleury. Zápas to ale byl vyrovnaný až do závěrečných sekund.

Podrobný souhrn zápasů včetně statistického review a sestav týmů najdete ZDE!



Autoři: Tomáš David a Šimon Rogner