Kings nad propastí, Wild a Penguins vrátili úder!

16. 04. 2018, 08:00 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Máme za sebou další čtyři zápasy prvního kola play off, které nám opět přinesly mnoho zajímavých akcí a výsledků.

PHI PHILADELPHIA - PIT PITTSBURGH 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

Hity, potyčky, velké šance domácích. V takovém duchu se nesl začátek kapitoly číslo tři Bitvy o Pensylvánii. První však udeřili po krásné akci Sidney Crosbyho zpoza brány hosté. Druhé dějství již patřilo Pens, kteří nejdříve zvýšili v přesilové hře na 2:0 (Brassard), aby poté o několik minut později během pěti sekund zvýšili svůj náskok na čtyři branky (Malkin, Dumoulin). Následně se podařilo Letcům ubránit další přesilovku soupeře, po níž snížil na 1:4 z pohledu oranžovo-bílých Travis Sanheim. Svěřencům kouče Hakstola to však nebylo platné. Ve třetím dějství již pouze potvrdil výhru Tučňáků Justin Schultz, jenž se postaral o třetí přesilovkový zásah svého celku.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



MIN MINNESOTA - WPG WINNIPEG 6:2 (2:1, 4:1, 0:0)

Jen málokdo by si dovolil před třetím zápasem série pochybovat, že Winnipeg vede 2:0 nezaslouženě. Jets v obou dvou domácích duelech hosty jednoznačně přehráli a bylo spíš zvláštní, že nevstřelili více gólů, protože šancí k tomu měli dost. Wild nevypadali v úvodu série vůbec dobře a ani náznaky nestačily, aby někoho přesvědčily o tom, že můžou rozjetému Winnipegu v této sérii konkurovat. Třetí zápas ovšem ukázal, že ani Minnesota se jen tak nevzdá.

Přitom domácím štěstí rozhodně nepřálo. Skóre totiž po necelých pěti minutách otevřel v přesilovce Blake Wheeler, který uviděl skulinku na bližší tyči Devana Dubnyka a přesně zamířil. Minnesota ovšem stihla ještě do první přestávky dvakrát odpovědět, a to rovněž v přesilovce, když se nejprve k dorážce dostal Mikael Granlund a v 18. minutě poté dostal Wild do vedení Zach Parise.

Jediná třetina, ve které domácí Winnipeg přestříleli, byla první, přesto naprosto ofenzivně vybuchli v prostřední dvacetiminutovce. Celé to začal ve čtvrté minutě dělovkou od modré Matt Dumba, a poté co z pravé strany snížil rovněž tvrdou střelou Tyler Myers, který musel později v zápase kvůli zranění odstoupit, se minnesotská mašina rozjela naplno.

V 35. minutě poprvé v sérii skóroval Eric Staal, o dvacet sekund později se dočkal svého prvního gólu v kariéře v NHL Jordan Greenway a v 39. minutě uzavřel třígólovou nadílku v závěru prostřední periody Marcus Foligno. Wild vedli 6:2 a skóre už udrželi i ve třetí třetině, v níž byli Jets aktivnější. Sérii Wild snížili na 1:2, a do čtvrtého duelu (středa 18. dubna, 02:00 SEČ) tak půjdou s možností vyrovnat.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



WSH WASHINGTON - CBJ COLUMBUS 4:5p (2:1, 1:3, 1:0, 0:1)

Před startem série mezi Washingtonem a Columbusem jsme mezi klíčové faktory série zařadili výbornou schopnost Capitals nepouštět vedení v průběhu zápasu. Výsledek? Orli opět dali oba úvodní góly zápasu a znovu padli v prodloužení. Jejich kouzlo najednou pominulo. Modrokabátníci naopak splňují, že musejí zlepšit využívání přesilových her. Dnes díky dvěma zásahům v početí výhodě dokázali vybojovat prodloužení, kde se stal hrdinou Matt Calvert. Svěřenci kouče Tortorelli tudíž jedou na svůj led s vedením 2:0 na zápasy a mohou z Nationwide Arena poslat Ovechkina a jeho spoluhráče rovnou na dovolenou.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



LAK LOS ANGELES - VGK VEGAS 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)

Vegas to znovu dokázalo! Těsně zvítězilo i potřetí v řadě a je ze všech účastníků aktuálně nejblíže postupu do druhého kola. Svou korunu však tentokráte Králové nedali tak lehko a nad svým sokem značnou část duelu převažovali. Není tudíž překvapením, že to byli oni, kdo otevřel skóre utkání. V 17. minutě se prosadil Alex Iafallo a skóre 1:0 svítilo na ukazateli skóre až do 46: minuty. V ní vyrovnal stav zápasu Cody Eakin poté, co jeho spoluhráč Colin Miller trefil tyč a on sám následně pálil pouze do gólmana Quicka. Když se začalo zdát, že bychom se mohli dočkat prodloužení, udeřili dvakrát rychle za sebou střelci Rytířů James Neal s Williamem Karlssonem a klání rozhodli. V 58. minutě již pouze upravil skóre Anže Kopitar, na konečné vítězství ale nic nezměnil.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.