Dočkáme se pravidla o lízání?!

07. 05. 2018, 18:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pravidla NHL se každý rok mění. Vedení ligy má k těmto krokům několik důvodů. Například se snaží zvýšit počet gólů, ochránit své hráče či zatraktivnit hru. Zvláštní kategorií důvodů je chování hráčů a týmů, které lize nevoní. V historii jsme se tudíž dočkali pravidla Montréal Canaidnes či Seana Averyho. Nyní se do této společnosti může díky svému chování dostat Brad Marchand z Boston Bruins.

Lize se totiž ani trochu nezamlouvá jeho nový 'zvyk'. Oč jde? Ač se to zdá naprosto šílené, devětadvacetiletý forvard si zamiloval olizování protihráčů. Už ochutnal Leo komarova z Toronta a Ryana Calahana z Tampy Bay a věřte, že krom P.K. Subbana se to nelíbí vůbec nikomu. "Je to jako na někoho plyvat. K soupeři musíte prokazovat určitý respek. Ano, hraje se tvrdě a nemusíte se mít rádi, ale existuje určitá hranice, která by se neměla překročit," uvedl k celé situaci svůj názor útočník Winnipegu Adam Lowry.

„Co je s tímhle hráčem? Kdy se konečně poučí? Znechucuje mě. Jeho šaškoviny mě už přivádí k šílenství. Nesportovní chování na tohle nestačí. Existuje trest do konce utkání za plivání. Tohle je stejné. Je to nechutné. Liga na to musí reagovat. Tohle nemůže být v NHL ani na jakékoli sportovní události,“ řekl během Hockey Night in Canada bývalý brankář a nynější expert Kelly Hrudey. A dočkal se. Marchand dostal varování od vedení soutěže, aby se svým chováním okamžitě přestal. V opačném případě dostane suspendaci. Dočkáme se i oficiálního pravidla 'o lízání'? Pokud ano, pravděpodobně půjde o formu stopky za nesportovní chování.