Přestupové spekulace: Vymění Flyers Neuvirtha?

17. 05. 2018, 16:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dočkat se toho, že Philadelphia vyřeší svoje problémy v brankovišti, ještě bude nějakou dobu trvat. Brian Elliott prožil průměrnou základní část a příšerné play off, Petr Mrázek odpověď taky nepřinesl a top prospekt Carter Hart se ještě pár sezón bude muset vyvíjet. A momentálně to nevypadá ani tak, že by v klubu měl dlouhodobě zůstat český gólman Michal Neuvirth. Ten by podle novináře Sama Carchidiho z deníku Philadelphia Inquirer mohl být během léta vyměněn, důvodem je velmi uspokojivá hra farmářského brankáře Alexe Lyona.

Pětadvacetiletý Lyon momentálně prožívá neuvěřitelné play off v dresu farmy Philadelphie Lehigh Valley Phantoms, v jejichž dresu inkasoval v dosavadních sedmi utkáních v průměru 1.49 gólů na zápas a chytil 95.9 % střel, kterým čelil.

Flyers si ho tak budou chtít velmi pravděpodobně v organizaci nechat, což se dá říci i o čtyřiadvacetiletém Anthony Stolarzovi a k nim by se v příští sezóně měl přidat již zmiňovaný devatenáctiletý Hart.

Michal Neuvirth
MICHAL NEUVIRTH PHI
Brankář
Základní část 2017/18
Statistiky: 9-7-3
GAA: 2.60 | SV: 91.51%
Třicetiletý Neuvirth navíc zažil další ročník plný zranění, vinou kterých odchytal pouhých 22 utkání s 91.5% úspěšností zákroků a průměrem 2.6 obdržených gólů na utkání. To, že se rodák z Ústí nad Labem čas od času zranění, je téměř jistota, pouze jednou - v sezóně 2010/11 v dresu Washingtonu - totiž odchytal v základní části více než 40 utkání. Jako náhradník se ale během své kariéry osvědčil.

Právě kvůli zraněním by o něj nemusel být na přestupovém trhu zájem, ovšem pár týmů by se stále našlo. Jedním z nich je například Calgary, kde dělal letos Mikeu Smithovi náhradníka David Rittich, jehož 90.43% úspěšnost zákroků a průměr 2.91 inkasovaných gólů na utkání ve 21 duelech Flames příliš nepomohly. O moc lépe nepůsobil ani čtyřiadvacetiletý Jon Gillies.

Je možné, že pokud Flyers nedokáží vyměnit Neuvirtha v létě, můžou se o to pokusit během sezóny. Neuvirthův 2.5 miliónový plat ve smlouvě, která mu po příští sezóně končí, slibuje poměrně dobrý poměr cena/výkon. Příští červenec se pak může stát nechráněným volným hráčem a slibné výkony v následující sezóny pro něj můžou být klíčové pro zisk nového kontraktu.

I think they will try to deal Neuvy and make Lyon the backup. Neuvy not exactly in demand. https://t.co/VI2nJxFTdN

— Sam Carchidi (@BroadStBull) 13. května 2018