Běž z cesty Garthe, teď jdu ke kormidlu já!

07. 06. 2018, 18:00 » Komentáře - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Panečku, to byla ale rychlost! Neudělalo se Vám z ní špatně? Nejdříve klub New York Islanders oznámil, že zaměstnává na pozici prezidenta hokejových operací jistého Loua Lamoriella a tento týden přišla zpráva o vyhazovu generálního manažera Gartha Snowea, který se úspěšně, respektive v jeho případě spíše neúspěšně, držel tohoto postu neuvěřitelných 352 dní a 11 let páně k tomu. Spolu s ním si balí kufry i kouč Doug Weight.

Do křesla architekta týmu přitom usedá ten jistý Lamoriello. A čekají na něj vcelké úkoly. Tím vůbec největším je přesvědčení Johna Tavarese, nejlepšího útočníka klubu, aby pokračoval ve své kariéře u Ostrovanů. Poté bude nutno obsadit funkci hlavního kouče, najít novou jedničku do brankoviště a zamyslet se nad osudem voleb v prvním kole draftu (11. a 12. pozice). Zkušený harcovník se však výzvy nebojí. "Myslím, že je potřeba tady změnit hokejovou kulturu," uvedl zkušený harcovník.

Po lize se navíc začíná šeptat o možném příchodu Ilyi Kovalchuka, který by se údajně rád vrátil do NHL poté, co roku 2013 bez ohledu na platnou smlouvu s Devils rozhodl utéct do Ruska. Dočkme se návratu nejlepšího hráče v krátkých dějinách Atlanta Thrashers zpět mezi mantinely nejlepší hokejové soutěže planety?