Budoucnost v hledáčku: Připadne bramborová medaile hráči z university?

13. 06. 2018, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V seriálu Budoucnost v hledáčku se před draftem zaměříme na nejlepší junáky mířící na výběr nováčků. Začínáme třemi výjimečnými mladíky, kteří prošli americkým rozvojovým programem a nyní září (popř. jsou připraveni zářit) v NCAA. Jejich jména? Brady Tkachuk, Oliver Wahlstrom (vše nejlepší k dnešním osmnáctinám, Olivere) a Quinn Hughes.



Brady Tkachuk

Že Vám je to příjmení povědomé? Není se čemu divit! Jistý Keith Tkachuk, otec Bradyho, platil v 90. letech za jednu z největších ligových hvězd a elitního silového útočníka a Matthew Tkachuk, bratr Bradyho, již v NHL (za Calgary) září. Zdá se, že i nejmladší z pokolení Tkachuků půjde ve stopách svého otce a stane se platným power forvardem, který využívá své vysoké postavy k vytváření prostoru a zároveň má cit pro hru s pukem. Rodák ze St. Louis se slušně během ročníku 2017-18 uvedl do univerzitní ligy NCAA, když si připsal během 40 zápasů 31 bodů (8+23). Široká veřejnost si ho však všimla především díky výrazným výkonům na mistrovství světa juniorů (3+6).


Brady Tkachuk na mistrovství světa juniorů zářil.


Oliver Wahlstrom

Americko-Švédský útočník (matka Američanka, otec Švéd) je dalším 'zázračným dítětem', které vyplodil rozvojový program USA a nutno přiznat, že se mu v barvách U.S. National Development Team dařilo náramně. Během 62 duelů zaznamenal 94 bodů (48+64) a jako výjimečný střelec se předvedl též na mistrovství světa juniorů, kde si během sedmi klání připsal stejný počet branek. Skauty je hodnocen jako forvard s šikovnýma rukama a vysokou hokejovou inteligencí.


Wahlstrom ukazoval již v útlém věku (9 let), že má hokejový talent a šikovné ruce.


Quinn Hughes

Quinn Hughes má oproti předchozím dvěma mladíkům jednu nevýhodu. Je drobné postavy. Musí tudíž dohnat chybějící centimetry, zvláště na pozici obránce, rychlostí a šikovností. To Hughes naprosto přesně splňuje. Již v 18 letech je kompletním obráncem, který má skvělou rozehrávku a zároveň se proti němu nevyplácí dělat chyby v útočném pásmu. Za univerzitu v Michiganu letos nasbíral ve 37 duelech celkem 29 bodů (5+24).


Quinn Hughes se skvěle předvedl na mistrovství světa juniorů a vysloužil si dokonce nominaci na letošní mistrovství světa v Dánsku.