Zničí Waddell Carolinu podobně jako Thrashers, nebo se konečně poučil?

24. 06. 2018, 08:30 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Co se Vám jako první vybaví při přečtení jména Don Waddell? Nic, naprosto neschopný manažer Atlanty Thrashers, nový generální manažer Caroliny Hurricanes? Ať už tak či onak, všechny tři možnosti mají svá logická odůvodnění. Waddell během dekády u Thrashers předvedl, že je naprosto neschopný složit konkurenceschopný tým. Nyní dostal druhou šanci od nového vlastníka Hurikánů Thomase Dundona. Jak s ní naloží? Mnohé napoví již první velký trejd, když měnil dnes v noci hvězdy s Calgary Flames.


Psal se 27. únor roku 2008, když se udál trejd, jemuž se později začalo přezdívat 'krádež desetiletí'. Byly v ní zapojeny týmy z Atlanty a Pittsburghu. Drozdi tehdy poslali k Pens svou produktivní hvězdu Mariána Hossu, jenž o rok dříve významně pomohl týmu z Georgie k prvnímu postupu do play off, spolu s dříčem ledu Pascalem Dupuisem, který zažil v Pittsburghu svá nejlepší léta, za centra checking line Erika Christensena, nadějné křídlo Colbyho Armstronga a prospekta Angela Esposita. Ani jeden z této trojice nic zářivého nepředvedl, zatímco Dupuis s Hossou pomohli Tučňákům do finále play off. Podobných 'krádeží' však museli fanoušci trpět více až do doby, než Waddell přivedl jejich milovaný celek k záhubě.

Dnes v noci absolvoval Waddell další velký trejd, tentokrát s Calgary, kam poslal své mladé hvězdičky Noaha Hanifina s Eliasem Lindholmem. Na oplátku dostal kompletního pětadvacetiletého zadáka Dougie Hamiltona a o rok staršího dříče ledu Michaela Ferlanda. V řeči kanadských bodů z poslední sezony jich Hurricanes 'vydělali' devět. Až čas ukáže, kdo byl vychytralejší.