Andrej Sekera opět zraněn. Na jak dlouho?

16. 08. 2018, 20:00 » Novinky - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po dlouhém zranění, kvůli kterému nastoupil Andrej Sekera pouze do šestatřiceti zápasů minulého ročníku, to vypadalo, že se tentokrát budou moci Oilers na slovenského beka naplno spolehnout. Při tréninku si však Sekera přetrhl Achillovu šlachu a v úterý se podrobil operaci.

Rána je to pro Edmonton veliká, což potvrdily slova generálního manažera Petera Chiarelliho. „Je to vážné zranění. Andrej je pro nás důležitý hokejista. Čekali jsme, že se dá dohromady po předchozích potížích a bude k dispozici. Uvidíme, jak se vše vyvine, ale je naší povinností hledat náhrady. Ať už uvnitř klubu, nebo jinde,“ uvedl Chiarelli.

Většinu minulé sezony, ve které posbíral pouze 8 asistencí a 15 záporných bodů v tabulce pravdy, vynechal rodák z Bojnice kvůli operaci kolenních vazů. Zranění se mu přihodilo ve druhém kole play off po srážce s Ryanem Getzlafem z Anaheimu. Jak dlouho bude tedy dvaatřicetiletý obránce mimo? Pauza se odhaduje na 4-6 měsíců.

#Oilers d-man Andrej Sekera underwent successful surgery today to repair a torn Achilles tendon. Sekera was injured during an off-season training session & will be sidelined indefinitely. pic.twitter.com/Wum0OS6ZFb

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) 14. srpna 2018