Preview: 11. Anaheim Ducks

20. 09. 2018, 18:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Exkluzivní obsah pro členy klubu NHLportal

Rychlé vyřazení z play off Ducks ohromilo, ale mají talentované hráče odhodlané k boji o nápravu.

Ročník 2017-18 byl pro tým Anaheim Ducks podivný. Decimovala ho zranění, sotva proklouzl do play off a v něm byl po čtyřech zápasech vyprovozen rivalem ze San Jose. Kačeři přitom mají mužstvo, které je legitimním uchazečem o titul každý rok. Vydaří se sezona 2018-19 o poznání lépe? A může Anaheim dokonce pomýšlet na Stanley Cup?

Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GAOTSOU/OHOMEROAD
11.ANA Anaheim Ducks82442513101235:2169-134-749-3326-10-518-15-8


GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů ku inkasovaným gólům, OT- Bilance v prodloužení, SO- Bilance při nájezdech, U/O- Počet zápasů s méně/více než 5,5 góly, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

PŘÍCHODY A ODCHODY:

Generální manažer Bob Murray nepatřil mezi nejaktivnější činovníky léta a přivedl pouze nezvučné posily. Jeho největšími akvizicemi jsou zadáci Luke Schenn s Andrejem Šustrem a rychlonohý Brian Gibbons. Když Ducks pustili během čtyř utkání proti Sharks 16 gólů, rozhodl se Murray svou obranu zvětšit. Doslova. Oba zmínění zadáci totiž rozhodně nejsou žádní drobci. Schenn měří 188 cm a váží 104 kg, Šustr má dva metry a váží rovný metrák. Český zadák navíc bude tvrdě bojovat o své místo v sestavě s Jacobem Larssonem.

Třicetiletý Brian Gibbons byl v minulém roce překvapením, jelikož se po třech sezonách opět dostal na soupisku týmu NHL. Na začátku roku se mu navíc dařilo. Poté však Devils vyměnili Adama Henriquea a produkce Gibbonse šla rapidně dolů. Hádejte, kam Henriquea New Jersey vyměnilo. Ano, do Anaheimu. Rozvzpomene si rychlonohý křídelník na spolupráci z posledního angažmá?

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA

ÚTOK

Rickard Rakell -- Ryan Getzlaf -- Ondrej Kase

Andrew Cogliano -- Ryan Kesler -- Jakob Silfverberg

Nick Ritchie -- Adam Henrique -- Kevin Roy

Brian Gibbons -- Carter Rowney -- Corey Perry

OBRANA

Cam Fowler -- Brandon Montour

Hampus Lindholm -- Josh Manson

Jacob Larsson -- Luke Schenn

GÓLMANI

John Gibson -- Ryan Miller

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST:

Ondrej Kase
ONDREJ KASE ANA
Pravé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 66 | G: 20 | A: 18 | Body: 38
Střely: 146 | +/-: 18
Český talent ukázal, že na NHL má a byl příjemným překvapením. Nyní má však v kapse lukrativní smlouvu na 7,8 milionu amerických dolarů a přišel čas dokázat, že si jí zaslouží. Kašička pravděpodobně bude na začátku sezony figurovat na křídle první řady s Ryanem Getzlafem na centru. Větší luxus si Kaše ani nemůže přát, vždyť kapitán Ducks patří mezi nejlepší rozehrávače v lize! Dokáže rodák z Kadaně ještě vylepšit své gólové maximum (20) z minulé sezony?

TIP NA UMÍSTĚNÍ:

Pro Ducks nebude problém se do play off kvalifikovat. Úspěch ve vyřazovacích bojích však bude záviset na jejich zdravotním stavu.