Pět nejhezčích dresů současnosti

29. 09. 2018, 12:00 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Téměř každý rok změní alespoň jeden klub své dresy či logo. Někdy se jedná o změny k lepšímu, jindy na druhou stranu tým udělal špatně. Náš šéfredaktor Tomáš David Vám nabízí svůj pohled na pět nejlépe vypadajících dresů současnosti. Rádi bychom jedním dechem dodali, že se jedná o velmi subjektivní názor a nemusíte s ním souhlasit.




FLA 5. Florida Panthers

Když Florida změnila svého ikonického skákajícího Pantera na erb s hlavou tohoto predátora, šlo o kontroverzní krok, který majitel Vincent Viola odůvodňoval vyspělostí své organizace za léta strávená v lize. Zezačátku schytaly dresy i znak mnoho kritiky. Po čase se však ukázalo, že šlo o potřebný krok dopředu, jimž se Cats odpoutali od zastaralého typického stylu 90. let. Kombinace podkladové červené a tlustého zlato-bílého pruhu uprostřed trikotu se k sobě skvěle hodí. Jako doplněk nosí hráči Panthers na ramenou vlajku státu Florida a jediní v lize velké číslice na nich.

‼️‼️

IMPORTANT REMINDER: you can pick up new gear (and jerseys!) this week at Pantherland » https://t.co/5lqYtCNGPZ pic.twitter.com/gnlWIiNqwm

— Florida Panthers (@FlaPanthers) 19. září 2016




ARI 4. Arizona Coyotes

Hlava vyjícího Kojota je považována za jedno z nejkrásnějších log NHL. Když poté Arizona odhalila své nové dresy s černými pruhy na pažích, staly se jejich uniformy jedněmi z nejpohlednějších na trhu. Logo na nich skvěle vyniká, pouze v nich zatím Kojoti moc hokejové radosti nezažili.

STUD. 👏 pic.twitter.com/kCfig9vP01

— Arizona Coyotes (@ArizonaCoyotes) 1. dubna 2018




TOR 3. Toronto Maple Leafs

Modrá a bílá s typickým javorovým listem a názvem klubu uprostřed neodmyslitelně patří k Toronto Maple Leafs. Po změně loga, které v sobě skrývá mnoho symbolů, a zesvětlení dresů roku 2016 sice jejich trikoty začaly odpovídat současným trendům, ale zároveň si zachovaly tradiční tvář. Skvělá práce!

A closer look at the @MapleLeafs @adidashockey jersey for the 2017-18 @NHL season. #FormTheFuture #TMLtalk pic.twitter.com/4eEXlL0aDE

— Toronto Maple Leafs (@MapleLeafs) 21. června 2017




MIN 2. Minnesota Wild

Dlouhou dobu se hráči Minnesoty proháněli mezi mantinely v červených trikotech. Ty se ale s příchodem Adidasu změnily na lesní zelenou s krémovými (resp. v bavě minnesotské pšenice) pruhy uprostřed doplněnými úzkými červenými proužky na rukávech. Někteří se sice ohánějí parodováním Montréal Canadiens, ti však na tento typ designu nedrží žádný monopol. A co víc, barvy Wild se k němu hodí mnohem více.

NEWS: #mnwild agrees to terms with defenseman Nick Seeler to a three-year, $2.175 million contract → https://t.co/HpTkjN1afA pic.twitter.com/lpxvZ93Kn5

— Minnesota Wild (@mnwild) 1. července 2018




VGK 1. Vegas Golden Knights

Wow! Ještě žádný nový tým nevzal NHL takovým útokem jako ten z Las Vegas. Celek Golden Knights se dostal až do finále bojů o Stanleyův pohár a možná k tomu přispěly i krásné a netypické dresy. Rozhodnutí vytvořit úbor s ocelově šedou barvou jako podkladem byl jistě risk, ale byl to dle známého pořekadla zisk. Černé, zlaté a červené pruhy na pažích skvěle doplňují nápadné logo a to samé platí i o venkovních dresech, kde se mění podklad na bílou a černá na šedou.

NEWS: We are hosting a jersey pick-up event for season ticket members on September 22-23 at @CityNatlArena.

More: https://t.co/T5Uzlqm5xk pic.twitter.com/tgFldVZNC7

— Vegas Golden Knights (@GoldenKnights) 21. září 2017