Preview: 13. Philadelphia Flyers

18. 09. 2018, 18:00 » Preview - Autor: Tomáš Lošťák

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Exkluzivní obsah pro členy klubu NHLportal

Flyers chtějí stabilizovat výkony v dlouhodobé části a přejí si delší pobyt v play off než pouhých šest zápasů. Pomoci k tomu má kanonýr, jenž se vrací na místo, kde svoji profesionální kariéru započal.

Sezona v podání Flyers byla jako jízda na horské dráze, která skončila druhým postupem do play off během tří let. Byla to sezona sérií. Sérii deseti porážek v řadě z konce listopadu vystřídala prosincová série šesti výher. V únoru bodovali Letci ve dvanácti zápasech za sebou, což se Philadelphii podařilo naposledy v roce 2003. Sedm po sobě jdoucích výher na kluzištích soupeřů je klubový rekord. Ofenzivu táhli především Giroux s Voráčkem, když si oba vylepšili svá sezónní bodová maxima. Třetí místo v Metropolitní divizi poslalo Letce v play off proti rivalovi z Pittsburghu. Po šesti zápasech se radovali Tučňáci.




Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GAOTSOU/OHOMEROAD
13.PHI Philadelphia Flyers8242261498251:24311-142-737-4522-13-620-13-8


GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů ku inkasovaným gólům, OT- Bilance v prodloužení, SO- Bilance při nájezdech, U/O- Počet zápasů s méně/více než 5,5 góly, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

PŘÍCHODY A ODCHODY:

Flyers si dali za úkol přivést elitního střelce a pravorukého obránce. S Jamesem van Riemsdykem a Christianem Folinem v sestavě věří, že můžou zopakovat účast v play off. Van Riemsdyk, jenž v uplynulé sezoně nastřílel 36 branek, podepsal pětiletý kontrakt. Rodák z Middletownu byl draftován Philadelphií v roce 2007 jako celková dvojka. V oranžovém dresu však stihl odehrát pouze tři ročníky, než se v létě 2012 stal součástí výměny k Maple Leafs. “Jsem na místě, kde jsem už dříve hrál. Je to jednodušší, když některé kluky tady znám z dřívějška.” Van Riemsdyk bude pravděpodobně hrát v útoku s centem Nolanem Patrickem. Folin přichází jako obránce držící hokejku napravo a vedle Radka Gudase je druhým pravorukým bekem v týmu. Sedmadvacetiletý Švéd odehrál minulou sezonu v Los Angeles, kde zapsat tři branky a na dalších deset přihrál. “Mít dalšího obránce hrajícího napravo nám dává spoustu dalších možností”, řekl hlavní kouč Dave Hakstol.

Organizaci Flyers naopak opustili Valtteri Filppula, Brandon Manning, Petr Mrázek, Matt Read a Dustin Tokarski. Filppula se na rok upsal Islanders, stejně tak jako Mrázek v Carolině. Matt Read se pokusí o restart kariéry v Minnesotě a Dustin Tokarski se popere o své místo u organizace NY Rangers. Oba s novými zaměstnavateli podepsali roční kontrakt v hodnotě 650 tisíc dolarů. Brandon Manning odešel do Chicaga, kde se upsal na dva roky.




PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA

ÚTOK

Claude Giroux -- Sean Couturier -- Travis Konecny

James van Riemsdyk -- Nolan Patrick -- Jakub Voráček

Oskar Lindblom -- Jordan Weal -- Wayne Simmonds

Michael Raffl -- Scott Laughton / Jori Lehtera -- Dale Weise

OBRANA

Shayne Gostisbehere -- Ivan Provorov

Travis Sanheim -- Andrew MacDonald

Robert Hagg -- Radko Gudas / Christian Folin

GÓLMANI

Brian Elliott -- Michal Neuvirth


ZASLOUŽÍ SI POZORNOST:

Wayne Simmonds
WAYNE SIMMONDS PHI
Pravé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 75 | G: 24 | A: 22 | Body: 46
Střely: 176 | +/-: -16
Wayne Simmonds, který se v červenci může stát nechráněným volným hráčem, zakončil sezonu s nejnižším bodovým zápisem za posledních pět let. V 75 zápasech zaznamenal 46 bodů. Snížená produktivita by se však částečně dala vysvětlit zraněním, které v minulém roce Simmondse provázelo. Stabilně hrál ve třetím útoku a byl součástí hlavního přesilovkového komanda s Claudem Girouxem a Jakubem Voráčkem. Bude zajímavé sledovat další osud třicetiletého Kanaďana, jenž byl v posledních měsících často zmiňován v souvislosti s výměnou. Kapitán Claude Giroux ho nazval “srdcem a duší našeho týmu” a sám Simmonds vyjádřil touhu dokončit kariéru ve Philadelphii. Na prodloužení spolupráce již údajně pracuje Simmondsův agent a vedení Flyers. “Máme ho rádi. Na to, zda ho podepíšeme nebo ne, v tuto chvíli nemám odpověď.”

TIP NA UMÍSTĚNÍ:

Letci jsou posíleni o elitního střelce a mladí hráči chtějí udělat další krok v hokejovém růstu. Pokud tým podrží gólmani, můžou zopakovat třetí příčku Metropolitní divize. Konkurencí však bude Columbus, znovuzrození Devils a dravé mládí z Caroliny. Když brankáři prožijí průměrnou, nebo podprůměrnou sezonu, budou Flyers bojovat o divokou kartu do poslední chvíle.