Tři věci, které nám ukázala dnešní noc - 16. 10. 2018

17. 10. 2018, 12:28 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešní noc byla nabitá událostmi a nejenom proto, že se hrálo osm utkání. Connor McDavid pokořil jeden rekord NHL, Florida téměř otočila vysoké vedení Philadelphie, Vancouer překvapivě triumfoval v Pittsburghu, Vegas nedalo šanci Buffalo, New Jersey zase Dallasu. Náš šéfredaktor Tomáš David Vám nabízí již tradiční tři postřehy dnešní noci.


TBL Úžasné speciální týmy zařídily další výhru Tampy Bay

Tampa Bay je jediným týmem NHL, který ještě neinkasoval v oslabení. Hráči Blesků ubránili již 18 přesilových her svého soupeře včetně dnešních čtyř nabídnutých Carolině. A co víc, Bolts dokázali ve vlastních oslabeních dvě branky vstřelit. Dnes jim zároveň byla nabídnuta jediná početní výhoda, tu ale beze zbytku využili. Po přihrávce Ondřeje Paláta na Yanni Gourdea padl do sítě Petra Mrázka vítězný gól.

EDM McDavidův rekord

Kapitán Edmontonu Connor McDavid dnes díky čtyřem bodům stanovil nový rekord ligy, když se bodově podílel na devíti prvních brankách sezony svého týmu. Tím překonal historický zápas Adama Oatese ze sezony 1986-87, jemuž se povedlo skórovat či nahrát v barvách Detroit Red Wings na začátku ročníku sedmkrát. "Nejsem na to příliš hrdý. Nemyslím si, že je to nějaká dechberoucí statistika, kterou bychom měli oslavovat," mluví skromně McDavid.



NJD Kinkaid září

Když se zranil Cory Schneider, mnozí New Jersey odsuzovali. Opak je ale pravdou. Keith Kinkaid, náhradník Devils, zatím září a během čtyř duelů pochytal neuvěřitelných 96,1% střeleckých pokusů soupeře a především vychytal čtyři výhry. Dokáže svou formu udržet? Pokud ano, může New Jersey usilovat o čelo ligového pelotonu.