Tři věci, které nám ukázala dnešní noc - 19. 10. 2018

20. 10. 2018, 17:17 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešní noc přinesla první letošní vítězství Floridy Panthers, souboj dvou kandidátů na účast ve vyřazovacích bojích za Centrální divizi a čtvrtý triumf Nashvillu v řadě, který však Predátorům tuze zhořkl.


MIN Kreativita Sutera zařídila triumf Wild v Dallasu

Minnesota vyhrála na ledě Dallasu 3:1 díky obratu ve třetí periodě. O vítězný gól se šikovně postaral obránce Ryan Suter, který zpoza brány nahodil puk do brankoviště a ten se odrazil od nohy domácího zadáka Esa Lindella přímo mezi tři tyče gólmana Bena Bishopa. Jak sám později přiznal, nešlo o náhodu. Suter ještě v závěru zápasu přihrál na trefu Zacha Pariseho do prázdné brány a připsal si svůj letošní druhý vícebodový večer. Z individuálních výkonů nesmíme zapomenout na ty od brankáře Dubnyka, který, především v prostřední třetině, držel své spoluhráče nad vodou.

WSH Špatný den pro Holtbyho

Braden Holtby
BRADEN HOLTBY WSH
Brankář
Základní část 2018/19
Statistiky: 3-1-1
GAA: 3.73 | SV: 88.10%
Braden Holtby patří k nejlepším gólmanům ligy. Dnes však tento status rozhodně nepotvrdil, když z holí Panterů inkasoval z 11 střel čtyři branky a byl již od začátku druhého dějství nahrazen dvojkou Phoenixem Copleym, který nakonec vychytal svému týmu alespoň bod. Holtbymu se vstup do sezony nepovedl celkově, jelikož v průměru inkasuje 3,73 branky na utkání a pochytal pouhých 88,1% všech střeleckých pokusů svých soků.

NSH Preds a jejich Pyrrhovo vítězství

Na ledě Calgary se dařilo mladému útočníkovi Kevinu Fialovi, poprvé za se žluto-modré trefil drsňák Zach Rinaldo a Predators vezou z Alberty dva body. Všechny úspěchy by ale jistě vyměnili za zdraví jedničky Pekky Rinneho, který musel z důvodu srážky s Fialou ve třetí třetině odstoupit a přenechat brankoviště svému parťákovi Sarosovi. Trenér Peter Laviolette zatím odmítl podat jakékoli bližší info ohledně zdravotního stavu posledního držitele Vezina Trophy.