Tři věci, které nám ukázala dnešní noc - 22. 10. 2018

23. 10. 2018, 11:30 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešnímu dílu našich postřehů dominují útoky a silné individuální výkony, které přinesly body Coloradu, St. Louis a Washingotnu. Jediný zbývající zápas, kterým se v textu nezabýváme, přinesl výhru Caroliny nad Detoritem, přičemž se sluší zmínit Sebastiana Aha, který rozšířil svou bodovou šňůru na 9 utkání.

COL Rantanen a MacKinnon pokračují v krasojízdě

Ve všech dosavadních zápasech svého týmu duo MacKinnon-Rantanen bodovalo. Výjimkou nebyl ani dnešní duel na ledě Philadelphie, kdy druhý jmenovaný vsítil dvě branky a MacKinnon na první z nich nahrával. Především díky tomuto duu má Colorado bilanci 6-1-2 a nachází se na děleném prvním místě v celém ligovém pelotonu.



STL David Perron zažívá po návratu k Notám rozkvět

David Perron byl vždy platným útočníkem, ačkoli ve velkou hvězdu nikdy nevyrostl. Po svém návratu do St. Louis, kde hrál mezi lety 2008 a 2013 (+ ročník 2016-17), z mise v Las Vegas se mu daří znamenitě a během osmi duelů zapsal 5 gólů, přičemž poslední z nich padl dnes proti Winnipegu a významně pomohl Blues dotáhnout střetnutí s kanadským celkem do prodloužení.



WSH Saša kráčí neomylně za další padesátkou

Alex Ovechkin patří mezi nejlepší hráče dějin NHL, i přesto se čekalo, že ve 33 letech ze svého tempa poleví a jen těžko dosáhne další padesátigólové sezony. Jak se ale zdá, rodák z Moskvy zatím nehodlá zpomalovat svou mašinu na branky a dnes proti Vancouveru přidal svou sedmou a osmou trefu v ročníku. Saša tedy střílí v průměru gól na utkání a pomáhá svému týmu kráčet tabulkou vzhůru. Dokáže opět obhájit Maurice Richards Trophy pro nejlepšího střelce NHL?