Město country slaví. Minimálně další 2 roky s Rinnem!

04. 11. 2018, 20:00 » Novinky - Autor: Dominik Kovář

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Současný držitel Vezinovy trofeje si plácl se svým současným a jediným zaměstnavatelem v NHL na celkovou dobu dvou let s průměrnou gáží 5 milionů dolarů.

Finský gólman tak předešel potenciálním spekulacím ohledně jeho budoucnosti a může se soustředit pouze na hokej. Rinnemu v letošním ročníku končí smlouva, kterou podepsal ve výlukové sezóně 2012/13 s délkou 7 let a celkovou částkou 49 milionu dolarů. Nový kontrakt vynese brankáři Preds v příštím roce 6 milionů dolarů a v roce následujícím 4 miliony dolarů.

36-letý držitel Vezinovy trofeje z posledního ročníku rázně vykročil za obhajobou trofeje, když v 7 zápasech dovedl svůj tým hned v 5 případech k vítězství a jeho úspěšnost dosahuje téměř 95% s 2 čistými konty.

"Pekka Rinne je jedním z nejlepších hráčů, které kdy naše organizace měla, ať už jako jednoho z nejlepších gólmanů v NHL nebo mimo led jako lídra naší komunity," řekl generální manažer Preds David Poile. "My i Pekka chceme, abychom společně pokračovali v spolupráci a Pekka odehrál celou kariéru tady. Zároveň se nám povedlo stabilizovat situaci v brankovišti na další 2 roky počínaje příštího roku," prohlásil Poile. "Cítíme, že tandem Rinne a Saros patří mezi nejlepší v lize," dodal.

Pekka Rinne, který byl v roce 2004 draftován Nashvillem (258. místo), drží většinu brankářských rekordů organizace, která započala svojí pouť NHL přesně před dvaceti lety. Konkrétně se jedná o rekordy v počtu odehraných zápasů (574), vítězství (316), procentuální úspěšnost (91,9%), průměr obdržených branek na zápas (2,36) a čistých kont (53).