Končí jedna velká éra! Kouč Quenneville dostal padáka!

06. 11. 2018, 16:15 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Více než dekádu stál na lavičce Chicago Blackhawks a dovedl tým ke třem titulům během šesti let. Vše ale jednou končí a kouč Joel Quenneville byl z své funkce odvolán. Je to logické vyústění špatných výsledků Indiánů od začátku ročníku 2017-18.

Kouč 'Q' se 16. ledna 2016 stal druhým nejlepším trenérem v dějinách NHL, když v počtu odkoučovaných výher předstihl legendárního Ala Arboura, lodivoda Islanders v jejich nejslavnější éře. K dnešnímu dni má šedesátiletý rodák z Windsoru na kontě 890 triumfů. Lepší je již pouze Scotty Bowman (1 248). Kromě Windy City se Quenneville postavil též na střídačku Colorada Avalanche a St. Louis Blues. "Jak mohli fanoušci Chicago Blackhawks v poslední dekádě vidět, naše organizace se již přestala bát dělat důležitá rozhodnutí. Toto však bylo nejtěžší. Nikdo mu již neodpáře úspěchy, jenž přinesl našemu týmu," prohlásil majitel klubu Rocky Wirtz, který narážel na neschopnost svého otce, bývalého vlastníka klubu. "Myslím si, že je to v našem nejlepším zájmu. Potřebujeme mít co nejvyšší šanci dosáhnout našich cílů," doplnil Bowman mladší.

Generální manažer Stan Bowman, syn již zmiňovaného Scottyho, se inspiroval modelem z posledních let a Hawks povede jako hlavní trenér Jeremy Colliton, který do dneška vedl farmářský celek z Rockfordu.