Mladé pušky táhnou Nucks vzhůru a ti se usadili na čele divize!

09. 11. 2018, 12:00 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Musíme se Vám k něčemu přiznat. Pochybovali bychom, kdybyste nám tvrdili, že se po téměř čtvrtině základní části na čele Tichomořské divize usadí Vancouver Canucks. Ale stalo se. Kosatky vládnou Pacifiku, jsou třetím nejlepším celkem ligy a pravidelný kolotoč sezony mají rozehraný na 101 bodů.

Díky komu? Seznamte se s gardou hlavních tahounů: švédský supertalent Elias Pettersson (10 gólů, 7 asistencí), Brock Boeser alias princ Krasoň (4 branky, 7 nahrávek), nezastavitelný Bo Horvat (9 tref a 6 gólových rozehrávek). Především tato trojka má na svých bedrech hlavní zátěž. A dobrá zpráva pro generálního manažera Jima Benninga? Věk tohoto trojlístku (19, 21 a 23 let). Kostru tedy má, nyní je 'pouze' potřeba obalit jí kvalitním masem.


"Líbí se mi, jak hraje. Předvádí přesně takové výkony, jaké jsme si od něj představovali a je schopný nastoupit proti nejlepším centrům soupeře," vychvaluje svého svěřence Horvat kouč Green. "Nemyslím si, že máme v hlavách jakékoli pochybnosti. Kamkoli přijedeme, uděláme velkou show," nastiňuje současnou náladu v kabině Nucks zadák Gudbranson.

Bude dobrá nálada panovat v táboře modro-zelených i v dubnu?

SCORES!!!!!!! BOWIE WILLIAM HORVAT!!!!!!! SHORTHANDED GOAL!!!!!!! 7-4 #CANUCKS!!!!!!! pic.twitter.com/x5WiiLDp0I

Vancouver Canucks (@Canucks) November 9, 2018